in

Novi ciklus obuke za zanimanje budućnosti / Bljesak.info

Novi ciklus obuke za zanimanje budućnosti / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Novi ciklus obuke za zanimanje budućnosti / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove jeseni novi ciklus obuke u INTERA Tehnološkom Parku za jedno od najtraženijih zanimanja na svijetu – CNC operater! 

Vještine za zaposlenje u industriji
Obuka nudi zaokružen set znanja i vještina za rad u stvarnom industrijskom okruženju, počevši od elementarnih znanja (čitanja tehničkih crteža, poznavanja materijala i reznih alata, itd.), preko glavnih vještina (umjeravanje alata i obratka, programiranja G-koda, itd.) pa sve do tehnoloških listi, radnih naloga, mjernih protokola i mjera zaštite na radu – sve ono što pravi industrijski CNC operater mora znati da bi obavljao svoj posao samostalno i kvalitetno. Pored svega toga, obuka naglašava i usađuje elemete ponašanja koje krase svakog vrhunskog CNC operatera: staloženost, preciznost, urednost, sistematičnost i točnost.

PR  / Intera TP: Postani CNC operater!

Oprema industrijske razine
Obuka se odvija na najmodernijim mašinama, reznim alatima i mjernoj opremi koje su industrijskog standarda po pitanju snage, kapaciteta i preciznosti – na kojima se stječe uvid i osjećaj što znači obrada tehničkih materijala (alatni čelici, legirani aluminij, itd.). Samo ovakva znanja su ulaznica u karijeru pravog industrijskog CNC operatera – za razliku od drugih obuka koje pod nazivom „CNC operater“ nude vještine rukovanja nisko-produktivnim strojevima koji su u najboljem slučaju na modelarskom ili hobby nivou primjene obrade drveta i nemetalnih materijala.

PR  / Intera TP: Postani CNC operater!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Industrijski „tips & tricks“
Nakon ovladavanja svim temeljnim vještinama, obuka obuhvaća i poseban set vježbi kojima se pruža uvid u niz „malih tajni velikih majstora“ iz industrijske prakse (npr. za upinjanje i pozicioniranje obratka, postizanje okomitosti i paralelnosti radnih ploha, korištenja same CNC mašine za provjeru kritičnih dimenzija, itd.) od strane iskusnih CNC operatera koji svakodnevno rade i kontinuirano se usavršavaju u zahtjevnoj industriji CNC obrade metala.

PR  / Intera TP: Postani CNC operater!

Početak novog ciklusa obuke je planiran za ponedjeljak, 19.9.2022. godine. Tijekom tri mjeseca polaznici obuke prolaze kroz tri modula – teorijski dio i dva modula praktičnog rada na CNC glodalici i CNC tokarilici u centru za obuke INTERA TP-a. Pored same obuke, INTERA Tehnološki Park polaznicima pruža priliku za ostvarivanje kontakata s poslodavcima koji traže nove kadrove u ovoj struci.

Za sve zainteresirane, kako bi dobili što jasniji uvid u ono što obuka nudi, besplatna probna predavanja održat će se u petak, 9.9.2022. godine u 17h. Vrata su širom otvorena ovaj dan – dođite i uvjerite se u kvalitetu naše obuke, a čut ćete i iskustva naših bivših polaznika zaposlenih u industriji.

Broj mjesta na obuci je ograničen. Zato ne čekajte i već danas se prijavite da usavršite svoje vještine i otvorite si nove horizonte u karijeri! Za sve detaljne informacije o obuci i samoj prijavi obratite se na [email protected].


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MELINA DŽINOVIĆ O LJUBOMORI: Bila sam psihopata, proganjala sam ga

MELINA DŽINOVIĆ O LJUBOMORI: Bila sam psihopata, proganjala sam ga

Kako izgleda jedan od najjeftinijih evropskih automobila na struju

Kako izgleda jedan od najjeftinijih evropskih automobila na struju