in

FMPU: Za projekte iz Tuzlanskog kantona izdvojeno 1,2 miliona KM

Slatka-Tajna.Eu

„Zahvaljujući ovoj značajnoj podršci, Federalno ministarstvo prostornog uređenja sufinansirat će projekte koji se tiču sanacije više klizišta i lokalnih puteva u Tuzli, Gračanici, Kladnju, Kalesiji i Srebreniku, potom utopljavanje javnog objekta Kovačevići u Općini Sapna i dva projekta iz oblasti zaštite nacionalnih spomenika ,,Hadži Džaferova džamija Lipljanska” u Gračanici i ,,Izvođenje sanacionih radova na nacionalnom spomeniku Konak u Gračanici““, precizirao je ministar Martić. Dodao je da je ova podrška ustvari prepoznavanje strateških i važnih projekata u Tuzlanskom kantonu koji će doprinijeti poboljšanju života stanovnika sjeveroistočnog dijela FBiH.

Načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović zahvalio je ministru Martiću na vrijednoj podršci ističući kako je resorno ministarstvo u okviru svojih nadležnosti učinilo mnogo za kompletan Tuzlanski kanton.

„Potpisivanje ovih ugovora je samo nastavak dobre saradnje na kojoj marljivo radimo godinama i to ćemo činiti i dalje“, poručio je Čavkunović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ugovore su danas potpisali ovlašteni predstavnici lokalnih vlasti, rukovoditelj stručne službe općinskog načelnika Kalesije Mujo Tosunbegović, savjetnik načelnika Općine Sapna Ismet Omerović, sekretar organa uprave Grada Srebrenika Nermin Jašarević, savjetnik gradonačelnika Gračanice Senad Smajlović i predsjednik Medžlisa islamske zajednice Gračanica Admir Brkičević, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VITAMINSKA INJEKCIJA: Petru Graši pao imunitet pred nastup na Korčuli

Da li je ovaj muškarac nova ljubav Jelene Karleuše? Atina i Nika ga obožavaju – Senzacija