in

Predstojnik ureda vozio pod utjecajem alkohola i udario dijete, ide u istražni zatvor na 30 dana

Predstojnik ureda vozio pod utjecajem alkohola i udario dijete, ide u istražni zatvor na 30 dana
Slatka-Tajna.Eu
Predstojnik ureda vozio pod utjecajem alkohola i udario dijete, ide u istražni zatvor na 30 dana

Dalibor Šemper

Foto: Kristina Stedul-Fabac / PIXSELL

Predstojniku Ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimprage – određen je jednomjesečni istražni zatvor. Dalibor Šemper uhićen je nakon što je pobjegao s mjesta nesreće kod Gračaca u kojoj je nakon slijetanja s kolnika – teško ozlijedio dijete. Vozio je pod utjecajem alkohola. Desetogodišnji dječak operiran je u KBC Zagreb. Stanje mu je stabilno.

Praćen interventnim policajcima – predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Dalibor Šemper ulazi u policijski kombi. Najmanje mjesec dana boravit će u istražnom zatvoru. Sinoć je pokraj Gračaca vozeći pijan prešao u suprotni kolnički trak pa izletio s ceste i udario 11-godišnjeg dječaka.

– Samo se čuo prasak i kad smo došli tu samo smo vidjeli dečkića gdje leži. Ali eto, trebao je stati i pomoći malomu, ali nije, rekao je Milan iz Štikade.

Na mjestu nesreće još su dijelovi Šemperova automobila, kao i prometni znak koji je pregazio.

– On je kad je udario dijete, ravno po onome, eno vidite, stoji ono, tuda je prošao, sve je porušio, vidi se trag na cesti i produžio je dalje, rekla je Mira Suša iz Štikade.

Šemper je pokušao pobjeći, ali, kako neslužbeno doznajemo, iza njega su vozili Torcidaši iz Sinja koji su sve vidjeli, nazvali policiju i nastavili ga slijediti.

– Nakon što je udario pješaka htio napustiti mjesto događaja bez da je pješaku pustio pomoć, što je mogao učiniti bez opasnosti i za sebe i za druge osobe. Međutim svjedoci su ga zadržali do dolaska policijskih službenika, rekla je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Ozlijeđeni dječak brzo je prevezen u Gospić pa u Zagreb, gdje je i operiran, a stanje mu je stabilno. Dalibor Šemper uhićen je. Noć je proveo iza rešetaka, a danas je na zahtjev DORH-a dovezen u Karlovac pred suca istrage.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Osumnjičeniku je određen istražni zatvor u trajanju 30 dana radi otklanjanja koluzijske i iteracijske opasnosti. I to je sada prvostupanjska odluka suca istrage i on i državno odvjetništvo imaju pravo žalbe u roku 3 dana, rekla je Elma Kaleb Mamić, sutkinja Županijskog suda u Karlovcu.

U istražnom zatvoru Šemper će biti zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. U Vladi je, poručuje njegova šefica, već pokrenut postupak za njegovo razrješenje.

“Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja”, priopćila je Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade.

Policija je izvijestila da je Daliboru Šemperu izmjereno 1,04 promila alkohola u krvi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dan kad je nestao autor “Malog princa” / Bljesak.info

Dan kad je nestao autor “Malog princa” / Bljesak.info

Je li oprostivo ono što je Ronaldo napravio tokom utakmice na Old Traffordu?

Je li oprostivo ono što je Ronaldo napravio tokom utakmice na Old Traffordu?