in

Uloga u Barceloni mogla bi razočarati Miralema Pjanića

Uloga u Barceloni mogla bi razočarati Miralema Pjanića
Slatka-Tajna.Eu
Uloga u Barceloni mogla bi razočarati Miralema Pjanića

Pjanić se u Barcelonu ovog ljeta vratio spremniji nego ikad. Pokazao je to od samog početka trening-kampa i odigrao je sjajno poluvrijeme u meču s Juventusom.

Zadovoljan je Xavi Hernandez igrom bh. fudbalera, ali španski mediji tvrde da će da će odluka o njemu biti donijeta po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Pjanić? Dopao mi se. Dobro je odradio posao. Ima jedinstvenu viziju, odličan je igrač. Vidjet ćemo šta će se desiti do kraja prijelaznog roka”, istakao je Xavi.

Ipak, pitanje je hoće li se Pjaniću dopasti uloga koju će imati ako ostane u klubu. Katalonski Sport tvrdi da bi bh. veznjak mogao biti tek treća opcija na poziciji zadnjeg veznog fudbalera i to iza Sergija Busquetsa i Nica Gonzaleza.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Bh. veznjak sigurno vjeruje da može dobiti više od toga. Imat će šansu da to pokaže do kraja priprema i vidjet ćemo šta će se u njegovom slučaju dogoditi.

Ako Xavi prekriži Pjanića bh. fudbaler će moći da bira između egzotičnih ponuda

Konačnu odluku o njegovoj sudbini trener Barcelone donijet će nakon povratka tima iz Sjedinjenih Američkih Država i znat će se hoće li računati na njega u novoj sezoni.

Pjanić vjeruje da ima kvalitet da ostane u klubu. To je ponovo naglasio u izjavi od prije nekoliko dana.

“Vratio sam se u Barcelonu, imam ugovor do 2024. godine i planiram ga odraditi do kraja. Ove sezone krećem iznova s novim trenerom, Xavijem. Nadam se da će sezona biti dobra i za mene i za tim”, rekao je Pjanić i dodao:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Tokom odmora sam radio s ličnim trenerom. U Barci imate nekoliko vrhunskih fudbalera, tako da morate biti u najboljoj mogućoj formi. Došlo je vrijeme da navijačima pokažem ‘starog’ Miralema. Spreman sam za osvajanje trofeja sa svojim saigračima i trenerom Xavijem”, dodao je bh. veznjak.

“Ja nisam imao mnogo sreće u prethodne dvije godine. Prvo sam bio pozitivan na korona virus, a zatim sam imao i nekoliko povreda. Vjerujem da ću se sada vratiti na prijašnji nivo”.

Pjanić je dakle uvjeren da može ostati u Barceloni, a ako se to ne desi bh. veznjak neće imati previše problema u pronalasku tima jer ima nekoliko zaista unosnih ponuda.

Već je poznato da bi ga rado u svojim redovima vidio Al Nassr iz Saudijske Arabije, a novinar blizak Barceloni Gerard Romero tvrdi da Pjanić na stolu ima bogate ponude i iz Katara te iz američke MLS lige. Imena klubova nije spominjao.

Također, Romero navodi kako je i Napoli veoma zainteresovan za 32-godišnjeg fudbalera. Ipak, oni ga mogu dovesti samo kao slobodnog igrača jer nemaju namjeru da plaćaju odštetu i ova opcija za bh. veznjaka je za sada poprilično daleka.

Sudbina Miralema Pjanića bit će poznata početkom augusta i ostaje nam da čekamo odluku Xavija.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Inovator koji je stvorio saobraćajnu gužvu

Inovator koji je stvorio saobraćajnu gužvu

“Digitalizacijom stvaramo bolje uvjete da država može funkcionirati”

“Digitalizacijom stvaramo bolje uvjete da država može funkcionirati”