in

Završio fakultet, radio kao učitelj, a zatim se našao na spisku kadetske reprezentacije

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalska radnik Nana Fitz otkrio je kako je 1995. godine promijenila datum rođenja kako bi Baba Sule mogao igrati za kadetsku selekciju Gane na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

Baba Sule je bio mnogo stariji. Završio je koledž, radio je kao učitelj, ali se ubrzo našao u reprezentaciji kao 16-godišnjak i vodio je Ganu do naslova prvaka svijeta.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Iako je blistao u omladinskim selekcijama, seniorski fudbal mu nije donio previše uspjeha. Istina, potpisao je za Mallorcu, ali ga je hepatitis spriječio da postigne nešto više.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Svaki put kad ga pogledam sramim se jer sam napravio nešto što je protiv mojih principa. Promijenio sam mu datum rođenja”, rekao je Fitz i nastavlja priču.

“On je već završio srednju školu i koledž. Radio je kao učitelj. Igrao je dobro fudbal, čuo sam za interes Mallorce i nakon sastanka s majkom sam bio veoma utučen kada sam vidio koliko ima godina”.

Danas se kaje zbog svega i traži oproštaj od bivšeg fudbalera i porodice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Boli me svaki put kad ga vidim. Znam da radi kao pomćni radnik u jednom timu. Nadam se da će mi oprostiti. Danas to ne bih uradio”, rekao je Fitz.

Baba Sule je tokom karijere igrao za Mallorcu, Ourense, Leganes te još brojne niželigaške timove u Španiji. Karijeru je završio 2011. godine.

Interesantno je svakako da je Sule radio kao vozač Davida de Gee dok je ovaj bio član Atletica iz Madrida.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Ukrajinska mina raznijela čamac u Dunavu

Lepi Mića progovorio je o odnosu Zorana i Jelene Marjanović! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus