in

Dada Mešaljić priznala: Nažalost, i ja sam jedna od njih… Doživjela sam horor, od fizičkog do psihičkog iživljavanja… – Senzacija

Slatka-Tajna.Eu

Jučer su na televiziji N1 u jutarnjem programu tema bila traumatična iskustva porodilja u BiH. Zanemarivanje porodilja, rezanje, psihološko zlostavljanje, skakanje po stomaku… Sve ovo stalo je u brojna iskustva porodilja u BiH. Njihova svjedočanstva, kroz anonimne ankete prikupila su dva udruženja, Baby Steps i Oštra nula. Na osnovu njih izračunato je da za siguran dolazak djeteta na svijet, bijeli mantili se u BiH počaste sa više od dva miliona KM. Zašto su porodilišta tako često, umjesto prijatelja majki i beba, zapravo “mesare”, ovih dana progovorile su neke od njih.

Nakon što je odgledala iskustva nekih porodilja na N1, svoju horor priču ukratko je napisala Dada Mešaljić koja se nedavno porodila u Tuzli:

“Nažalost, ja sam još jedna u nizu porodilja koja je doživjela horor i traumatično iskustvo u UKC-u Tuzla. Umjesto carskim rezom koji je trabao obavezno da se uradi, porodili su me prirodnim putem. To nije ni četvrtina onog što sam doživjela. Od psihičkog do fizičkog iživljavanja. Kad se oporavim i smognem snage, javno ću iznijeti sve detalje kroz šta sam prošla”, napisala je Dada na svom Instagram storiju i dodala:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Želim da podignem svijest ljudima i pružim podršku majkama koje su doživjele identično, da ne šute”, završila je novopečena mama svoje kratko iskustvo o porodu.

POVEZAN VIDEO:

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Partizan tone sve dublje, Novi Pazar savladao crno-bijele

Sofija Milošević pozirala bez trunke šminke