in

Treneri iz Zenice završili prestižnu FIBA trenersku edukaciju

Slatka-Tajna.Eu

Jasmin Efendić i Enes Hadžihalilović iz Zenice nakon tri godine edukacije učešća na FIBA trenerskoj edukaciji (FECC) završili su zvanični FIBA program i stekli FIBA licencu iz ovog programa.

U toku tri godine susretali su se sa trenerima iz cijeloga svijeta, a predavale su im trenerske veličine kao što su Pešić, Laso, Trinkijeri, Herbert, Shivek, Trunić, Drvarić, Altay i ostali FIBA instruktori.
Kroz ovaj FIBA program pratili su tri prvenstva Evrope i to U16, U18 i U20 u tri različite države, gdje su imali teorijska i praktična predavanja i radionice. Tokom tri godine imali su i online predavanja, seminarske zadatke i završna testiranja za dobivanje zvanične FIBA FECC licence. U zadnjoj godini su imali pismeni i usmeni ispit, kao i demonstraciju naučenog na terenu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Iako su obojica rodom iz Zenice, te su radili u nekoliko klubova u ovom gradu, Efendić je trenutno angažovan u OKK Vitez, dok je Hadžihalilović trener u KK Realway iz Sarajeva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Sigurno da edukacija, te stjecanje certifikata mnogo će značiti za ove trenere, koji će sigurno stečena iskustva znati prenijeti i u svojim klubovima, odnosno košarkašima i košarkašicama sa kojim rade.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ITAcademy slavi Dan sistem administratora i poklanja do 600€ popusta

MUKE ZBOG KOSE: Bojana Gregorić Vejzović se igrala frizera