in

Koliko su novca zaradili bh. klubovi od nastupa u Konferencijskoj ligi?

Koliko su novca zaradili bh. klubovi od nastupa u Konferencijskoj ligi?
Slatka-Tajna.Eu
Koliko su novca zaradili bh. klubovi od nastupa u Konferencijskoj ligi?

Kakva sportska raja. I estradna. Ljudine! Asovi! Revija nogometa/fudbala u Krajini. USK-u. U Sanski Most i Bihać došli su istinski asovi.

Iz Splita je stigao s frendom Mirom, Ivan Gudelj. Premda su mogli uživati u blagodatima opatijskih plaža iz Rijeke su u Krajinu došli Mladen Mladenovic i Dragan Skočić. Aktuelni selektor Irana. Koji će s iranskom reprezentacijom igrati na svjetskom prvenstvu u Kataru.
Skoko i Mladen su dosta toga riskirali da dodju. Prošli su kroz pakao olujnog nevremena. Mogli se vratiti nazad u Rijeku, ali ne. Stigli su u Bihać. Istina, u Ripču su se u restoranu MLIN okrepili “Kod Brke” i pojavili na stadionu Jedinstva.

Iz Austrije nas pojačao nekad sjajni nogometaš Enes Jušić. I pokazao kakav je bio igračina! Davor Černe je izmamio vrsnim potezima apluz svoje bihaćke publike

Igrali su “naši” Slovenci Amir Agić i Enes Handanagić.
Kemal Alispahić, igrač i trener Želje i Sarajeva, a u nekoliko inostranih klubova bio je trener i igrač.

A tek Avdija Vršajević, strijelac “mundijalskog” gola za Bosnu i Hercegovinu na SP u Brazilu.

Anel Hadžić još je jedan “Brazilac” u timu Humanih zvijezda. I danas je igračina. Klasa.

Almir Seferović, stručnjak za tjelesnu spremu. Ako kažemo da je spremao i Miralema Pjanića sve govori. I desetine drugih igrača. Sefer je, uvjerili smo se, ostavio dobar trag u Bihaću.

Što reći za Damira Špicu. Da ne pišemo uguglajte pa će vam se “ukazati” da je Špica bio kapetan banjalučkog Borca, kada je uzeo usred Beograda Piksijevoj Zvezdi Maršalov kup. Ono što ne možete uguglati su ljudske kvalitete ovog asa iz grada s Vrbasa.
Da, briljirao je i Aleksandar Aca Vuković, koji je došao na poziv Musaiba Saibe Talića, legende Podrgrmeča. Trenera, sportskog radnika, ljudeskare!
Sajbo je glavni incijator za dolazak Humanih zvijezda u S. Most. S njim Šemsudin Habibović, braća Aganović i drugi. Šemso je danonoćno radio na besprijekornoj organizaciji utakmice. Akciju je podržao načelnik Faris Hasanbegović, a sve svojim prisustvom popratio Emir Tabaković, doajen sportskog novinarstva u BiH i regionu.

Emir je na večeri posebnim poklonima Nihada Krupića, nekadašnjeg asa obradovao prisutne. Sajbo Talić je posebna priča. Podijelio je sve što ima dragim gostima. Jasmin Talić s ocem i babom od Adisa Kadirića, zatim Admir Karabeg bili su nam podrška i uvjek pri ruci.

Haris Dubica nekadašnji “frontman” BHF, čuveno ime u estradnom svijetu, nastupao je zapaženo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nermin Čeliković nekadašnji “kelnovac” oba dana bio je postojan. Almir Keranović doprinio je na terenu i van travnjaka.
Mirza Kolar je kao i svaki put demonstrirao nogometno umijeće i pokazao da je prošao Željinu školu. Osjetilo se to posebno u Bihacu, kada smo igrali bez povrijeđenog Kolara. Koliko mu je stalo nastupiti za Humane zvijezde BiH pokazao je primjer Nijaza Avdića, nekadašnjeg igrača Famosa, Iskre, Igmana. Došao je iz crnogorskog Bijelog polja, prebacivao se autom stopom, vozom, busom.., samo da zaigra.

Poseban aplauz dobio je Biščanin Hasan Semanić Premda nije želio publicitet, a zaslužuje svaki respect. Kada je Ervin Đelalagić, bivši kapiten cazinske Krajine, trebao bubreg, Semanić, i sam nekad nogometaš, nije dvojio ni sekunde. Prijavio se u bolnicu i dao svoj bureg. Halo, bubreg dao. Kako to danas nestvarno zvuči.

Aplauz je zaradio i Dario Damjanovič, nekadašnji hajdukovac i bh.reprezentativac. Druga bi se pjesma pjevala da je igrao Damjan u Bihaću.
Osman Hadžikić je maksuz došao s ocem Ademom Becom iz Kladnja. Došao, asistirao, briljirao i vratio se kući.

Jasmin Hukic, sin legendarnog igrača i trenera Slobode i reprezentacije bio je na obje utakmice. Ponašanjem pokazao čiji je sin. Leo Kazic bio je posebna atrakcija. Leo, Osman Hadžić, Kemo Hasić, Dževad Rahić Raha, Mirza Malkoč i Adnan Nezirov oduševili su kao pjevači, igrači i ljudi. Da nije bilo Nezirova na golu utakmica bi završila rukometnim rezultatom. Ado domaćin, džentlmen i raja stekao je simpatije u svojoj sredini, a to je najteže. Kenan Cinac, Edin Ramić, Belmin Habibović, Mirza Kusturica, Armin Pašić, Vojo Stojanović, Miro.., bili su logističari,vozači, zabavljači, asistenti, a neki i napadači…

Za kraj smo ostavili dvojicu. Vlatko Glavaš. Kapetan Fortune, reprezentacije, čiji je bio i trener, bio je istinski lider. I uvjek rado viđen gost u Krajini. I cijeloj BiH. Na svečanoj večeri u Sanskom Mostu dobio je najveći aplauz, kada je kao kapetan zahvalio domaćinima.

– U svijet sam krenuo iz Iskre i mog Bugojna. Igrao sam Bundesligu, bio kapetan Fortune, reprezentacije, igrao u Osijeku. Moja karijera nije ništa napram onog što je napravio Ivan Gudelj, sportski uzor milionima u bivšoj državi. I danas smo vidjeli o kakvom se čovjeku i sportisti radi- izjavio je Vlatko Glavaš.

Senijad Ibričić Ibro ili Trupko digao je Sanski Most na noge. Najjači promoter i brend Sanskog Mosta, Krajine… Ikona Hajduka i Domžala. Mogao je naći stotine opravdanih razloga da ne dođe iz Slovenije, gdje ima kao sportski direktor pune ruke posla. Ibro je došao među svoju raju i oduševio.

Resad Mamela je odradio sve u najboljem redu i dobio pohvale Gudelja, Skočića, Špice, Mladenovića…

Silno je želio doći Fuad Muzurović, prvi BiH selektor, koji je prve pripreme i utakmice odradio upravo u Krajini, ali zbog nesnosnih vrućina, preporučeno mu je mirovanje, da bude manje izložen vrelinama.

Dolazi Fuko, Muzur ili Dajdža, kako ga svi znaju 6.augusta u Cazin, pa dan kasnije u Bosansku Otoku.

Veliki posao su odradile kolegice i kolege i prijatelji Aljo Bobic, spiker, sveprisutni Sudo Balic (Cenzura.ba), Majda, Alagic, Stamby i ostali novinari bh.medija iz Bihaća i Sanskog Mosta. Hvala im od srca na kolegijalnoj i prijateljskoj podršci.

Izvinjenje što nisu mogli biti s Humanim zvijezdama uputili su Elvir Bolić, Mirza Varešanović, Vule Trivunović, Darko Maletić, Feđa Dudić (častio poklonima), Đelo Muharemović, Vladan Grujic, Alen Skoro, Buki Biščević, Emir Hadžić, Hamdo Abdić, Muris Jabandžić, Irfan Durić, Velibor Pudar, Nudžein Geca, Amel Tuka, Senad Brkić, Samir Bekrić, Husnija Arapović Adis Nurković, Denis Karić… Vecina od njih dolazi u Cazin i B. Otoku.

Bilo je nekih koji su u 21.stoljeć pisali “dječija” opravdanja, davno zaboravljena. Dolazak su najavili Admir Vladavic, Enes Mešanović i Samir Mekić.., a nisu se pojavili.

Hvala Besku Sabiću, Izetu Hrustanoviću, Ahmetu Kečaloviću, Sajbi Taliću, Tabakoviću, Hasanbegoviću, Hamdi, Nezirovu, Habiboviću… Jedno ime zaslužuje posebnu zahvalnost. Adi Abdihodžić danima nije spavao. Dao je cijelog sebe u ovaj projekat. Kucao na brojna vrata, molio, ne zbog sebe već za bolju budućnost Jedinstva. On živi za Jedinstvo-naveli su iz organizacionog odbora.

Na kraju “šećer”. Humane zvijezde nastupile su u dresovima prestižne kompanije “Number1”, koja osvaja, ne samo BiH već i svjetsko tržište. Kako opremu nose brojni domaći i inozemni klubovi i državne selekcije pitanje je dana kada će i nogometna reprezentacija BiH igrati u opremi “Number 1”, kompanije u vlasništvu Nihada Selimovića, istaknutog sportskog radnika i biznismena.

Podršku Humanim zvijezdama dali su Amer Halep i Vlašić gradnja i Jasmin Badžak s firmom Eurosjaj. Badžak i Halep su bivši nogometaši i članovi Humanih zvijezda.

Kompanija Mocart prati i podržava nastupe Humanih zvijezda na turneji kroz Bosnu i Hercegovinu. Zahvalnost i Red bullu i Turbo trade.

Helem, bilo je nezaboravno. Idemo dalje. Cazin u subotu 6.augusta i Bosanska Otoka u nedjelju 7.augusta.

M.K.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ona je bila sa Vidojem kada je preminuo, a sad otvorila dušu: Zatvorila salon, doživjela šok i još se nije oporavila od tragedije! – Senzacija

Ona je bila sa Vidojem kada je preminuo, a sad otvorila dušu: Zatvorila salon, doživjela šok i još se nije oporavila od tragedije! – Senzacija

OPTUŽUJU GA DA JE NASTUPAO DROGIRAN: Vuk Mob odgovorio u svom stilu i izazvao haos

OPTUŽUJU GA DA JE NASTUPAO DROGIRAN: Vuk Mob odgovorio u svom stilu i izazvao haos