in

Mozzart uz “Humane zvijezde” u Krajini

Mozzart uz “Humane zvijezde” u Krajini
Slatka-Tajna.Eu
Mozzart uz “Humane zvijezde” u Krajini

“Humane zvijezde BiH” utakmicama u Sanskom Mostu i Bihaću započeli su turneju “Krajina je srce BiH”. U sportsko-zabavnom spektaklu nastupili su asovi bh. fudbala, sportski radnici, bivši reprezentativci, estradni umjetnici…

Podršku humanim zvijezdama na fudbalskom terenu pružila je kompanija Mozzart.

“Iako su nastupi, zbog organizacije, dosta zahtjevni uz pomoć društveno odgovornih kompanija uspijevamo realizirati naše akcije. Među njima je kompanija Mozzart koja nas je podržala svojim profesionalnim odnosom, bili su uz nas od početka turneje i zahvaljujući njima ova manifestacija ima puni smisao. Nadamo se nastavku saradnje u brojnim gradovima širom BiH”, kaže Sinan Sinanović, jedan od organizatora turnira.

Premda je vrijeme godišnjih odmora, “Humane zvijezde” nastupaju u veoma jakom sastavu. Rado se, kažu, odazivaju da zaigraju fudbal u humane svrhe gdje god ih pozovu. Na utakmicama u Sanskom Mostu i Bihaću, između ostalih, nastupili su Adnan Nezirov, Damir Špica, Amir Agić, Anel Hadžić, Avdija Vršajević, Haris Dubica, Mirza Kolar, Kemal Alispahić,  Senijad Ibričić, Vlatko Glavaš, Dario Damjanović, Nermin Čeliković i drugi.

“Humane zvijezde” predvodio je čuveni trener, nekada jedan od najboljih veznjaka Hajduka, jugoslovenske reprezentacije Ivan Gudelj.

U Bihać je došao i Dragan Skočić, aktuelni selektor reprezentacije Irana koja će igrati na svjetskom prvenstvu u Kataru, te Mladen Mladenović, čuveni igrač Rijeke i Dinama, zatim brojna poznata estradna imena, poput Amira Kazića Lea, Adnana Nezirova, Kemala Hasića, Osmana Hadžića, Mirze Malkoča, Dževada Rahića…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sav prihod od ulaznica nakon prve dvije utakmice ide za pomoć NK Podgrmeč Sanski Most i NK Jedinstvo iz Bihaća.

Ova pozitivna priča nastavlja se gostovanjem u Cazinu 6. avgusta i dan kasnije u Bosanskoj Otoci.

“Kako naša misija ne poznaje granice, a tim ne sastavljamo po nacionalnom ključu, uskoro ćemo igrati u Modriči, zatim u Mostaru, Konjicu, Gračanici, Banovićima, Orašju…. Sretni smo što su naše utakmice izuzetno posjećene i što sav prihod ide u humane svrhe i za pomoć domaćem sportu”, dodaje Sinanović.

Nedavno je je utakmicu “Humanih zvijezda” BiH i Hrvatske gledalo nekoliko hiljada posjetilaca. Puni stadioni u Sanskom Mostu i Bihaću izazvali su brojne pohvale sudionika i publike. Zbog toga očekuju veliku posjećenost i na narednim utakmicama ekipe “Humane zvijezde” u gradovima širom BIH, a Mozzart će i tamo biti uz njih.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Napadi u Kijevu, Zelenski na Dan državnosti Ukrajine poručio da je siguran u pobjedu

RAT UŽIVO: Napadi u Kijevu, Zelenski na Dan državnosti Ukrajine poručio da je siguran u pobjedu

Bijela kuća: Američka ekonomija nije u recesiji

Bijela kuća: Američka ekonomija nije u recesiji