in

ZUZI ZU DOČEKALA PRIJATELJE U ZAGREBU: Susret s Verom Matović mi je uljepšao godinu

ZUZI ZU DOČEKALA PRIJATELJE U ZAGREBU: Susret s Verom Matović mi je uljepšao godinu
Slatka-Tajna.Eu

Nakon nastupa u Italiji, Vera Matović kratko je boravila i u Zagrebu, gdje se susrela sa bh. pjevačicom Zuzi Zu. Bio je to nakon višedecenijske pauze jedan veoma emotivan i iskren susret, dvije pjevačke dive, kolegice i drage prijateljice.

-Veru zaista nisam vidjela dugo i, moram da kažem, da izgleda tako dobro, vitalno, lijepo i prije svega ostala je pozitivnog duha i veoma karaizmatične energije. Onakvu kakvu je pamtim, takva je i danas. Ovo je susret koji mi zaista, ne samo dan već i ovu godinu uljepšao – rekla nam je Zuzi Zu.

Ni Vera Matović nije štedjela riječi za Zuzi Zu, pa je rekla:

-Neke ljude ne vidiš godinama, ali kada ih ponovno sretneš kao da ste se jučer rastali. Moja draga Zu je oduvijek bila vesela i nasmijana. Sjećam se kada je Mirzino jato haralo nekadašnjom Jugoslavijom, a Zuzi je tada bila njihov zaštitni znak. Onako visoka, atraktivna , sa onom njenom kovrđavom kosom mamila je uzdahe muškog dijela publike. Eto, ovaj moj boravak u Zagrebu samo mi je ovim susretom postao još ljepši i ugodniji.

Susret se desio u jednom elitnom zagrebačkom caffe baru, a u neposrednoj blizini stana Zuzi Zu.

Nakon toga njih dvije su prošetale do Trga Bana Jelačića, a Vera je Zuzi ispričala, kako je baš bila dirnuta, kada je umro Milan Bandić, da je na stotine  mladih ljudi, upravo na tom trgu pjevalo njen planetarni hit “Miki Milane“.

Vera je nakon slikanja i zapjevala na trgu Bana Jelačića refren te njene pjesme.

Vera je izrazila želju da se Zagrebom provoza u tramvaju, a Zuzi joj je tu želju isunila. Njih dvije su kupile i karte i poništile ih nakon ulaska u tramvaj, a Vera je dodala:

-Za Zagreb me baš vežu drage uspomene i, to je zaista bilo jedno prelijepo vrijeme. Često sam gostovala u Hrvatskoj, a eto i danas me ljudi nisu zaboravili, jer sam pozvana da pjevam na jednom svadbi u ovom gradu.

Sa njima dvjema bili su Adnan i Roland, svi oni bili su gosti Zuzi Zu, a nikome od njih nije dala da potroše ni jednu kunu dok su boravili u  Zagrebu.

Ako je susret ove dvije pjevačice bio emotivan, rastanak je bio još emotivniji. A, na kraju su jedna drugu pozvale da se opet vide. Zuzi je pozvala Veru da dođe kod nje i u Pulu gdje je kupila stan, a Vera je pozvala Zu da dođe u Beograd.

Piše: B. ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

FED cilja kamatu od pet odsto, pitanje je samo koliko brzo

FED cilja kamatu od pet odsto, pitanje je samo koliko brzo

Kako da farbanu i plavu kosu očuvate tokom ljeta

Kako da farbanu i plavu kosu očuvate tokom ljeta