in

Tuga i bijes nestaju za tren: Očistite kuću od negativne energije

Tuga i bijes nestaju za tren: Očistite kuću od negativne energije
Slatka-Tajna.Eu

Kako bi u vašem domu vladala pozitivna energija, dom mora biti uredan i čist. Međutim, ponekad je neophodno i da pozitivnu energiju oživimo. Prvi korak u čišćenju doma je izbacivanje nepotrebnih stvari i sređivanje nereda, dok se drugi korak odnosi na “energetsko čišćenje” čime se uklanjaju nakupljene energetske krhotine koje su posljedica negativnih emocija, događaja, misli i stresa.

Imajte na umu da se sve što se događa u prostoru u kojem živite na svojevrsni način “upija” i u zidove, predmete, namještaj. Postoji mnogo načina da očistite svoj dom od loše energije, a u nastavku vam otkrivamo neke od njih

PUSTITE MUZIKU

Prema tradicionalnom kineskom vjerovanju, buka može razbiti određene energetske obrasce. Pozitivna duhovna muzika svojim ritmom i snažnim porukama utječe na način da se negativna energija raziđe i nestane. Takva je muzika dobra, ne samo za naš prostor već i za dušu, jer budi pozitivne misli i emocije.

RIJEŠITE SE STARIH I NEPOTREBNIH STVARI

Postoji vjerovanje kako je ustajala energija zarobljena u starim stvarima, naročito ako ih imamo mnogo. Naime, neke stvari iz prošlosti još mogu na sebi imati emocije koje ste osjećali kada ste ih koristili, poput tuge, depresije, bijesa. Uz neke su stvari vezane i određene uspomene koje se kriju iza njih, naročito ako te stvari ne pripadaju vama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










PREMJESTITE NAMJEŠTAJ

Reorganizacija namještaja dobra je stvar, jer nam pomaže da izbalansiramo energije u prostoriji. Prema pravilima feng shuija, namještaj u prostoriji mora biti složen tako da ostane što više slobodno prostora, kako bi energija mogla da slobodno struji. To će spriječiti zle duhove i negativnu energiju da prijanjaju uz namještaj.

MORSKA SO

Prema nekim tradicionalnim vjerovanjima, morska so je odlična za čišćenje negativnih vibracija. Osjećate li da se u vašem domu nakupila loša energija, uzmite morsku so i posipajte je po uglovima kuće i po dvorištu oko kuće. Također, možete pomiješati toplu vodu i so i time obrisati podove.

 OČISTITE TEPIHE

Čišćenje žalfijom uobičajeno je kod mnogih indijanskih naroda. To uključuje paljenje biljaka, jer se smatra kako je dim izuzetno koristan u pročišćavanju prostora i za istjerivanje zlih duhova. U zdjeli zapalite malo lišća žalfije i hodajte po kući kako bi dim pročistio svaku prostoriju od loše i nakupljene energije.

OČISTITE ULAZ U KUĆU

Čišćenjem dvorišta, balkona ili terase moguće je ukloniti spoljnju prljavštinu koja u sebi sadrži lošu energiju. Bacanjem smeća u kontejner nakupljena će energija biti eliminirana.

MOLITVE

Prema većini tradicionalnih vjerovanja, molitva je izuzetno korisna praksa za istjerivanje zlih duhova i negativne energije. Meditacija i izgovaranje pozitivnih mantri su odlični. Pronalaženje unutrašnjeg mira pomoći će vam da se izborite s nižim silama te da se oslobodite negativnosti.

The post Tuga i bijes nestaju za tren: Očistite kuću od negativne energije appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Denial Ahmetović javio se za medije: Neka policija vodi slučaj – Senzacija

Denial Ahmetović javio se za medije: Neka policija vodi slučaj – Senzacija

Energije će biti, ali ćemo je skupo plaćati

Energije će biti, ali ćemo je skupo plaćati