in

Napravite domaći balzam protiv znojenja sa četiri sastojka

Napravite domaći balzam protiv znojenja sa četiri sastojka
Slatka-Tajna.Eu

Otrovne hemikalije koje su pronađene u dezodoransima protiv znojenja igraju veliku ulogu u nastanku karcinoma dojke, potvrdila je naučna studija iz 2016. godine pa su neke zemlje poput Švajcarske potpuno zabranile upotrebu ovih sredstava.

Aluminijumske soli su aktivni sastojci koji se koriste u proizvodnji mnogih antiperspirantnih proizvoda na tržištu, koji pomažu u sprečavanju pretjeranog znojenja i uklanjanja mirisa tijela. Toksična hemikalija djeluje tako da se rastopi u znoju i blokira rad žlijezda.

Donosimo vam jedinstven recept za domaći preparat protiv znojenja koji ćete obožavati.

Domaći dezodorans sa tri sastojka

Pomješajte 4 supene kašike sode bikarbone i 4 supene kašike aru praha u maloj činiji. Umješajte u to 4 kašike kokosovog ulja dok se sve dobro ne poveže. Dodajte oko 20 kapi eteričnog ulja limuna, lavande ili ruzmarina ako želite. Izlijte smjesu u željeni oblik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kako čuvati i nanositi dezodoranse?

Izlijte toplu smjesu u mini silikonske kalupe za mafin. Kad se ohlade, pažljivo istisnite da fino iskoče. Držite na suvom i hladnijem mjestu. Utrljavajte direktno u pazuh. Izlijte toplu smjesu u u staru posudicu kupovnog antiperspiranta za lakše korišćenje. Izlijte toplu smjesu u male, plitke limene kutijice i nanosite prstima. Rok trajanja je godinu dana, na tamnom i hladnijem mjestu.

(Novosti)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SVI BULJE U TETOVAŽU: Skinula se žena Čede Jovanovića

SVI BULJE U TETOVAŽU: Skinula se žena Čede Jovanovića

Ispred OHR-a u Sarajevu treći protest

Ispred OHR-a u Sarajevu treći protest