Categories: Sport

U Bayern stigla nova devetka: Nagelsmann predviđa da će zabijati 40 golova po sezoni!

Ovaj mladi i talentovani napadač došao je iz francuskog Rennesa i postat će najnovije pojačanje Bayerna, čije rukovodstvo je ovog ljeta odradilo vrhunski posao, bez obzira na gubitak Roberta Lewandowskog.

Francuz rođen na sjeveru Pariza jutros je stigao u Minhen, a dočekali su ga predstavnici Bayerna. Odmah se zaputio u minhensku bolnicu Barmherzige gdje će odraditi prvi dio ljekarskih pregleda. Nakon drugog dijela ljekarskog pregleda (ortopedski pregled), uslijedit će potpisivanje ugovora do 2027. godine.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Već sutra (utorak) očekuje se na treningu svog novog tima. Bayern je Rennesu platio fiksno 20 miliona eura, u čemu Tel i njegovi agenti sudjeluju s dijelom svoje provizije, a transfer će doseći skoro 30 miliona eura kada se uračunaju i bonusi.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Za mladog dragulja zanimalo se pola Evrope – Real Madrid, Juventus, mnogi engleski velikani, pa i bogati Newcastle, ali je na kraju u utrci pobijedio Bayern.

Njemački Bild tvrdi da je Hasan Salihamidžić vodio žestoke pregovore jer su prethodno odbijene brojne ponude. U ponedjeljak je Braco odletio u Rennes po treću sreću i na kraju dogovorio transfer koji će iznositi 28,5 miliona eura. Prethodne ponude bile su 7 miliona plus 10 miliona bonusa i 18 miliona plus 4,5 miliona bonusa.

“Jednog dana može postati jedan od najboljih napadača – to je naš plan. Može se razviti u igrača svjetske klase. Imam viziju da će jednog dana postići 40 golova”, rekao je Julian Nagelsmann.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U budućnosti, Tel bi bio dugo očekivana zamjena za gol-mašinu Roberta Lewandowskog koji je sreću odlučio potražiti u Barceloni iako je bio prva zvijezda i najbolji igrač i strijelac Bavaraca.

Prema informacijama Bilda, Tel bi mogao odmah preuzeti dres s brojem 9. U Francuskoj se Tel već slavi kao mini-Mbappe. Trebao bi biti jednako brz, lukav i opasan kao superzvijezda PSG-a.

Bio je kapiten U17 reprezentacije Francuske s kojom je osvojio Evropsko prvenstvo u junu, a igrao je i za U18 selekciju. Za seniore Rennesa debitovao je u Ligi 1 sa samo 16 godina i tri mjesca. No, treba imati na umu da na 10 profesionalnih nastupa još nije postigao gol…

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Redakcija

Recent Posts

Pljeskavica od krompira od samo tri sastojka i to jeftina

Ovi hamburgeri od krompira su veoma laki, lagani i jeftini. Pripremaju se za dvadesetak munuta…

7 minuta ago

Jug ipak prejak za Primorjaše

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja osvojili su Euro Cup pobjedivši u finalu odigranom na bazenu Kantrida…

33 minute ago

MIKA MUMINOVIĆ ISKRENO O MUZICI, KARIJERI I ŽIVOTU: Osjećam se kao Evlija Čelebija, neki naši u Njemačkoj pretjerano se trude da budu Švabe

Mirsad Muminović Mika, pjevač poznat po hitu „Vrati se“, koji je prepoznatljiviji pod imenom “Mali…

34 minute ago

Bajer do titule bez poraza, Keln ispao, Rojs se na najbolji način oprostio od Dortmunda

Fudbaleri Bajer Leverkuzena savladali su u posljednjem kolu Bundeslige ekipu Augsburga sa 2:1 i tako…

60 minuta ago

TEŠKA SUDBINA: Razdor u porodici, silovanje, ubistvo, zatvor, ovo se desilo sa Sinanovim nasljednicima

Šest godina je prošlo bez legendarnog pjevača narodne muzike Sinana Sakića, a njegove pjesme se pjevaju…

2 sata ago

Zbog krivotvorenih proizvoda država na godinu izgubi do 15 milijardi eura

Zbog krivotvorenih proizvoda država na godinu izgubi do 15 milijardi euraFoto: Ilustracija / ShutterstockZbog krivotvorenih…

3 sata ago