in

RAT UŽIVO: Zelenski smijenio još jednog visokog dužnosnika, agresori raketirali dječije igralište, Rusija laže o napadu na Odesu…

RAT UŽIVO: Zelenski smijenio još jednog visokog dužnosnika, agresori raketirali dječije igralište, Rusija laže o napadu na Odesu…
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Zelenski smijenio još jednog visokog dužnosnika, agresori raketirali dječije igralište, Rusija laže o napadu na Odesu…

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fykl4axxgaanxt-.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fykl4axxgaanxt-.jpg”,”caption”:””,”bg”:”d1d3b8″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fykr-flwyaabqua.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fykr-flwyaabqua.jpg”,”caption”:””,”bg”:”d2d1d8″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/kel4lpk2.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/kel4lpk2.jpg”,”caption”:””,”bg”:”5b85b2″}]

10.20 Ukrajinka Marija Avdejeva na Twitteru je objavila snimke za koje tvrdi da pokazuju posljedice jutrošnjeg ruskog raketnog napada na grad Harkiv.

“Dvije eksplozije digle su me iz kreveta u 4:40 ujutro. Rusija je ispalila projektile tipa S-300 na Harkiv iz Belgoroda. Jedan je pogodio dječje nogometno igralište, a drugi ulaz u metro. Teroristička država otvorena napada civilne objekte”, objavila je Avdejeva, inače šefica odjela za istraživanja u udruzi European Expert.

10.15. Zelenski smijenio zamjenika tajnika Vijeća za nacionalnu sigurnost Demčenka.

09.10 Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novi izvještaj svojih obavještajaca o situaciji u Ukrajini, u kojem demantiraju ruske tvrdnje o subotnjem raketnom napadu na crnomorsku luku Odesu.

Rusija je neposredno nakon napada poručila Turskoj da nije odgovorna za napad. Putinov glasnogovornik Dmitri Peskov jučer je priznao da Rusija jest odgovorna za napad, ali je rekao da je meta napala bila vojna infrastruktura i da neće utjecati na izvoz žitarica iz tog ključnog lučkog grada.

Britanski vojni obavještajci jutrus su objavili: “24. jula 2022. ruski krstareći projektili pogodili su pristanište u luci Odesa. Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da su pogodili ukrajinski ratni broj i skladište protubrodskih projektila. Nema nikakvih dokaza da su te mete bile na lokacijama koje su pogodili projektili”

“Rusija gotovo sigurno percipira protubrodske projektile kao ključnu prijetnju koja ograničava učinkovitost njihove crnomorske flote. Zbog toga su njihovi planovi invazije značajno potkopani jer Rusija realistično ne može niti pokušati amfibijskim desantom zauzeti Odesu”, navode britanski obavještajci.

“Rusija će nastaviti s pokušajima uništavanja ukrajinskih protubrodskih sposobnosti No, rusko ciljanje vjerojatno potkopavaju zastarjeli obavještajci podaci, loše planiranje i pristup operacijama”, zaključuju britanski obavještajci.

08.10 Jurišni helikopter Mi-24V, koji je Ukrajini donirala Češka, već se koristi u borbi na istoku.

08.00 Oružane snage Ukrajine odbile nekoliko ofenziva u Luganskoj oblasti, borbe se nastavljaju u jednom smjeru, javljaju ukrajinski mediji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Slika

07.00 Ruske snage opet su raketama napale ukrajinsku južnu luku Odesu u ranim jutarnjim satima, javljaju lokalni dužnosnici.  

Guverner regionalne vojne administracije Odese Serhij Bratčuk rano jutros je objavio da je Odesa napadnuta projektilima ispaljenima iz aviona dodavši da će uskoro objaviti više informacija. Naknadno je objavio da je ukrajinska protuzračna odbrana “oborila više ruskih raketa”. 

06.00 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je Europu da odgovori na ruski “rat plinom” pojačavanjem sankcija protiv Moskve.

“Danas smo vidjeli novu plinsku prijetnju Europi. Rusija neće u potpunosti vratiti isporuke plina Europi na staro, iako je ugovorno obvezana na to”, rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju.

“Rusija to namjerno radi kako bi Europljanima maksimalno otežala da se pripreme za zimu. To je otvoreno plinski rat kojeg Rusija vodi protiv ujedinjene Europe. Ne zanima ih što će se dogoditi ljudima, koliko će patiti – od gladi zbog blokiranih luka ili od hladnoće i siromaštva.. ili od okupacije. To su jednostavno različite vrste terora”, rekao je Zelenski.

“I zato je nužno uzvratit udarac. Ne treba razmišljati o vraćanju turbina, nego o jačim sankcijama. Napravite sve kako biste ograničili ruske prihode, nego samo od plina i nafte, nego od svega što izvozi. Prekinite trgovinu s Rusijim koliko god je moguće, jer svaka takva trgovinska veza je ruski alat za vršenje pritiska”, dodao je ukrajinski predsjednik.

“Ucjena Europe plinom postaje sve gora svakim mjesecim. Rusija, koja je teroristička država, čini život gorim svakom Europljaninu. To može biti percpirano kao poticaj za osmi paket sankcija, koji bi trebao biti znatno stroži od nedavnog odobrenog paketa sankcija”, zaključio je ukrajinski predsjednik.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TANDEM SNOVA: Zorana Mićanović i Mili nižu uspjehe i milionske preglede

TANDEM SNOVA: Zorana Mićanović i Mili nižu uspjehe i milionske preglede

Mediji: Zdjelar potpisuje za CSKA

Mediji: Zdjelar potpisuje za CSKA