in

BiH nije vlasništvo jednog naroda

BiH nije vlasništvo jednog naroda
Slatka-Tajna.Eu
BiH nije vlasništvo jednog naroda

Gordan Grlić Radman

Foto: HTV / HRT

Tijekom posjete Hrvatima u BiH, s premijerom Andrejem Plenkovićem je bio i Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova. U razgovoru za HRT je izjavio da Hrvatska podražava Visokog predstavnika da pronađe rješenje koje će zadovoljiti tri konstitutivna naroda i omogućiti njihovu jednaku političku participaciju kako u zakonodavnoj, tako i u izvršnoj vlasti.

– Ovdje možemo govoriti o izmjenama pod navodnicima, ovo je zapravo ispravljanje pogrešaka onoga što su učinili njihovi prethodnici. Hrvati ovdje ne dobivaju ništa novo, već se njima treba vratiti ono što su izgubili prije 20 godina, rekao je.

Nakon najave o mogućoj promjeni izbornog zakona uslijedile su žestoke reakcije, ministar smatra da je to nepotrebno i da to samo govori o tome koliko je BiH složena i politički lideri trebaju pokazati razboritost i zrelost.

– Trebaju shvatiti da BiH nije vlasništvo jednog naroda. Ovdje govorimo o međunarodnom pravu, rekao je.

Grlić Radman je naglasio da BiH jedino može biti stabilna i institucionalno funkcionalna ako se osigura jednakopravnost i konstitutivnost sva tri konstitutivna naroda i ostalih građana bez obzira na njihovu brojnost.

O Milanoviću: Ono što on ruši, mi ponovo gradimo 

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas se osvrnuo na posjet premijera Andreja Plenkovića BiH i rekao da taj posjet ne znači ništa. Ministar Grlić Radman postavlja pitanje “kada ste čuli nešto dobro od predsjednika države?”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Predsjednik države čini veliku štetu RH, njenoj vanjskoj politici i reputaciji Hrvatske u svijetu. On teško vrijeđa i Visokog predstavnika i sve napore koje čini hrvatska vlada. Upravo je on zločinitelj jer svaki njegov potez šteti RH. Ono što on ruši, mi ponovo gradimo. Želi nas posvađati sa svim saveznicima, partnerima, rekao je.

Dodao je kako se Milanović nije sastao s nikim, nije zvao niti jednog predsjednika, tu se trebala vidjeti njegova uloga.

– Poručio bi Hrvatima u BiH da on šteti svojom politikom Hrvatima u BiH, a šteti i svim naporima koje hrvatska Vlada ulaže na raznim formatima i međunarodnom konferencijama, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Juka, EuroDrmex, Arrom Najbolji Momenti Najsmjesniji

Juka, EuroDrmex, Arrom Najbolji Momenti Najsmjesniji

AZ Alkmaar tri dana pred gostovanje u BiH predstavio veliko pojačanje

AZ Alkmaar tri dana pred gostovanje u BiH predstavio veliko pojačanje