in

Vintage komadi namještaja koje ćete poželjeti imati u svom domu

Vintage komadi namještaja koje ćete poželjeti imati u svom domu
Slatka-Tajna.Eu

Mnogo je pristupa uređenju vintage stilom, ali su brojni stručnjaci za interijere saglasni, kada je riječ o odabiru vintage komada, da biste trebali kupiti ono što volite, a ne ono što mislite da bi moglo biti vrijedno. Ključ za uspješno vintage uređenje često je u miješanju komada iz različitih razdoblja.

Vintage dekoracija je prekrasan način da svom domu date karakter i jedinstven stil. Prožeti historijom, vintage komadi imaju priče i unose jedinstven pečat u dizajn interijera, bilo da je riječ o dragom naslijeđu koje se prenosi generacijama ili o sretnom pronalasku kupljenom na rasprodaji. Izdvojili smo nekoliko inspirativnih načina za integraciju antikviteta i starinskih predmeta u vaš dom uz savjete stručnjaka.

 Pomiješajte staro s novim

Ključ za vintage uređenje često je u miješanju komada iz različitih razdoblja. Ako sav svoj namještaj kupite po novoj modi, brzo će vam izgledati zastarjelo, ali ako odvojite vrijeme za pripremu i kupovinu na raznim mjestima, dobit ćete svevremenu sobu. Uvijek treba tražiti balans između savremenog i tradicionalnog.

 Prigrlite vintage tekstil

Bilo da je uveden kroz jastuke, sjenila za lampe ili prekrivače, vintage tekstil je sjajan način da unesete sobnu boju, uzorak i mekoću u interijer – možete čak objesite ploču od tkanine kao dio zidnog dekora.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Unaprijeđeni vintage komadi

Oporavljena fotelja iz sredine stoljeća, lakiranje starog kredenca ili uokvirivanje novog umjetničkog djela starim pozlaćenim okvirom, odnosno davanje novog života vintage komadima izvrstan je način za stvaranje unikatnih predmeta za vaš dom. Mnogo je mjesta za pronalaženje prekrasnih antikviteta i ne trebate imati veliki budžet da biste pronašli komade koji se mogu restaurirati.

 Antikviteti u kupatilu

Ideje za kupatilo mogu dovesti do rizika da se u tom prostoru osjećate hladno i klinički, ali uvođenje antikviteta i starih komada izvrstan je način da unesete toplinu, teksturu i osobnost. Zašto ne montirati moderne sudopere na viktorijanski umivaonik, kako biste stvorili jedinstveni i razigrani umivaonik?

The post Vintage komadi namještaja koje ćete poželjeti imati u svom domu appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Sve dok Srbin na Srbina udara, živjet ćemo loše”

“Sve dok Srbin na Srbina udara, živjet ćemo loše”

Dragana Mirković oborila još jedan rekord!

Dragana Mirković oborila još jedan rekord!