in

Monca mi je drugi dom

Monca mi je drugi dom
Slatka-Tajna.Eu
Monca mi je drugi dom

Kapitenka odbojkaške reprezentacije BiH Edina Begić nakon godinu dana izbivanja iz Italije ponovo se vratila u ekipu Monce, u kojoj je imala najveće uspjehe u karijeri.

Italijanski klub ponosno je predstavio svoju legendarnu igračicu koja je inače rekorder po broju klupskih nastupa u ligi (98).

Begićeva je prošle sezone igrala za moskovski Dinamo, a u jeku sezonu doživjela je tešku povredu, puknuće prednjeg ukrštenog ligamenta desnog koljena. Sada je u fazi oporavka, a u međuvremenu je odlučila da se vrati u klub u kojem je već provela pet nezaboravnih sezona. Za to vrijeme sa Moncom je osvojila CEV Čelndž kup (2019) i CEV kup (2021). Sada će ponovo biti na raspolaganju treneru Marku Gaspariju za italijansku Seriju A1 i CEV Ligu prvaka.

“Ovo je mjesto gdje se nalazi srce, a Monca je to oduvijek bila. Jedva čekam da se vratim u dres “Vero Volleyja” već šestu sezonu, pošto mi je ovo kao drugi dom i sretna sam zbog ove sjajne prilike. Puno se fokusiram na rehabilitaciju koljena kako bih se vratila jača nego prije i pomogla timu da napiše još jednu fantastičnu sezonu. Saznanje da sam igrač koji je odigrao najviše nastupa u istoriji Monce u A1 daje mi još više odlučnosti i snage. Svjesna sam da je sastav jak: lijepa mješavina mladosti i iskustva. Mnogo je sportista koji igraju takmičenja na najvišem nivou i koji znaju da pobeđuju. I mene će, nakon što sam ovdje osvojila Čelendž i CEV kup, potaknuti želja da kući donesem još jedan pehar. Želim da se zahvalim na ovoj novoj prilici, mojoj porodici, mom partneru Pieteru Verhsu, koji mi pomažu u ovom periodu oporavka. Sigurna sam da ću moći da se vratim na vrh i ponovo pobjeđujem”, rekla je Begićeva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Rođena Tuzlanka prve odbokaške korake napravila je Bratuncu. Potom je uslijedio odlazak u Imzit Dobrinju i Hercegovac, da bi 2011. godine otišla u Arkanzas (SAD) na koledž u Litl Rok gdje je stekla status jedne od najboljih igračica ovog univerziteta u istoriji. Dobitnica je nagrade student-sportista u sezoni 2014-2015.

“Sretni smo što nam se Edina vratila. Radi se o veoma talentovanom sportisti, koji će sigurno moći da nam garantuje solidnost u prijemu, kontinuitet u servisu i efikasnost u napadu. Nadamo se da će, nakon nekoliko mjeseci rehabilitacije, moći ponovo da se iskaže na visokom nivou performansi”, izjavio je Klaudio Bonati sportski direktor Monce.

Zbog povrede Edina Begić neće biti na raspolaganju selektoru BiH Stevanu Ljubičiću u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2023. Godine. Bh. odbojkašice se nalaze u grupi zajedno sa reprezentacijama Norveške, Švajcarske i Grčke. Prva utakmica je na rasporedu 20. avgusta protiv odbojkašica Norveške.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kijev objavio da priprema veliku protuofenzivu

Kijev objavio da priprema veliku protuofenzivu

Ove pjesme svi znamo i pjevamo, a napisao ih je Zoran Marjanović: Autor je i najvećeg hita Tanje Savić! – Senzacija

Ove pjesme svi znamo i pjevamo, a napisao ih je Zoran Marjanović: Autor je i najvećeg hita Tanje Savić! – Senzacija