in

ENA FRIEDRICH, NOVINARKA I PLAYBOY ZEČICA: Vrijeđaju me oni koji me ne mogu odvući u krevet

ENA FRIEDRICH, NOVINARKA I PLAYBOY ZEČICA: Vrijeđaju me oni koji me ne mogu odvući u krevet
Slatka-Tajna.Eu

Prije petnaestak godina, kada je Ena Friedrich počinjala raditi kao fotomodel, internet je, kao i danas, bio poligon za ljude kojima je primarni cilj bio brutalno vrijeđati. Ova povjesničarka umjetnosti, novinarka i Playboy zečica iz Zagreba smatra da se tu radi o zlobi.

-Mene su vrijeđali, govorili mi da sam balavica i mulica, da me priroda nije mazila, da sam ružno stvorenje, da mi je nos ko kljuka, usne krive, crte lica, jednostavno, ružne. Pitali su zašto sebi ne mogu priuštiti neki estetski zahvat – priča Ena. 

-Desetak godina kasnije, s popravljenom “kljovom” i usnama koje više nisu asimetrične, starija, zrelija, poslovno angažovanija vidim da modeling nije bio moj mladalački hir već nešto što mi omogućuje onakav život kakav sam željela da imam. Eh, sada mi spočitavaju da sam “plastična”. Sada moje usne nazivaju pačijim ustima. Da sam postala ofucana baba koja se više ne treba fotkati…

A da li se ljuti na takve komentare, kaže:

-Nije se rodio ko je narodu ugodio, kaže jedna stara poslovica. Otuda ne brinem šta o meni govore oni koji su frustrirani time što se ne mogu uvući u moje srce ili me odvesti u svoj krevet. Ako im se ne sviđam jednostavno mogu okrenuti glavu na drugu stranu. Vatru koju ja budim svojom pohotom teško mogu naći na nekoj drugoj strani. Mislim da čovjek treba paziti na to da bude zadovoljan samim sobom, bez da se obazire na mišljenja, sugestije i kritike drugih.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Uvijek će, bez obzira na sve, bez obzira na to šta činila, radila i kako se ponašala biti onih koji, kritkujući druge, liječe svoje frustacije. Zamjerati će ti na bilo čemu što im privuče pažnju. Ukoliko se ne budu „istresali“ na fizičke mane, prozivat će vas za estetske korekcije, fotošom ili će izmisliti nešto drugo. Piše: Eset MURAČEVIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Atletiko se odriče Grizmana zbog Ronalda?

Atletiko se odriče Grizmana zbog Ronalda?

Zasijao vjerenički prsten na ruci Milice Todorović, pljušte čestitke sa svih strana!

Zasijao vjerenički prsten na ruci Milice Todorović, pljušte čestitke sa svih strana!