in

Moguća zajednička suradnja Corala i Vlade HNŽ-a / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Moguća zajednička suradnja Corala i Vlade HNŽ-a

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je na radni sastanak Zdenka Štrigu i Mariju Ćeškić, predstavnike Uprave Poslovnoga centra ”Coral” čija je djelatnost poslovno informiranje, gospodarsko umrežavanje, financiranje i realiziranje investicijskih projekata u BiH.

Gosti su predstavili prijedlog moguće zajedničke suradnje ”Corala” i Vlade HNŽ-a, u prvomu redu kroz izradbu publikacije ”BiH Extra 2022./2023.” u kojoj bi potencijalnim ulagačima u BiH s njemačkoga govornog područja, između ostalih, bili predstavljeni i ukupni potencijali Hercegovačko-neretvanske županije, stoji u priopćenju Vlade HNŽ-a.

”Investicije su naš glavni cilj, jer potencijali BiH su vrlo veliki, ali ni približno iskorišteni. Poduzetnicima želimo olakšati da u Njemačkoj nađu poslovne partnere, optimalne izvore financiranja te da apliciraju za sredstva Europske unije. Također, želimo izvoznike povezati s potencijalnim kupcima njihovih proizvoda, IT sektor s korisnicima njihovih softverskih rješenja i uslužni sektor s korisnicima usluga”, kazao je Štriga, ističući kako žele pokazati njemačkim gospodarstvenicima da je BiH idealno mjesto za poslovanje i ulaganje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Herceg je iskazao zainteresiranost za ovaj oblik suradnje s ciljem promicanja gospodarskih subjekata i otvaranja prostora za nova ulaganja.

”Postojanje jedinstvene baze podataka u kojoj bi se mogli pronaći svi gospodarski podaci s našega prostora na njemačkom jeziku uvelike bi olakšalo posao tamošnjim gospodarstvenicima koji žele ulagati u BiH i HNŽ, ali i omogućilo privlačenje novih potencijalnih investitora u naše gospodarstvo. Vlada HNŽ-a prepoznaje ovakav oblik suradnje, pozdravljajući ju kao aktivnost koja otvara nove mogućnosti gospodarskoga rasta i razvitka u ovim izazovnim vremenima”, zaključio je predsjednik Vlade HNŽ-a.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

EVO KO JE ŽENA MASIMA SAVIĆA: Iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda

Milioni zaposlenih Evropljana ne mogu ni sedam dana na odmor