in

Barselona još nije registrovala Levandovskog?

Slatka-Tajna.Eu

Novi fudbaler Barselone Poljak Robert Levandovski još nije registrovan za katalonski klub pošto nema pravo igranja na zvaničnim mečevima za ekipu sa “Nou Kampa”, tvrdi njemački “Bild”.

Njemački mediji podsjećaju da španska profesionalna La liga ima stroga pravila registracije igrača. Španski klubovi ne smiju nekontrolisano da kupuju nove fudbalere.

“Bild” tvrdi da Barselona nije registrovala ni Rafinju, Franka Kesija i Andreasa Kristensena, a novi fudbaleri mogu trenutno da igraju za katalonski klub samo na prijateljskim utakmicama.

Barselona mora da proda nekoliko igrača kako bi riješila problem s finansijama i platama fudbalera, a katalonski klub planira da se odrekne Frenkija de Jonga i Memfisa Depaja.

“Bild” ističe da Barselona ima dug veći od milijardu evra, a primanja fudbalerima je prošle sezone smanjila sa 347 na 97 miliona evra.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Čelnici katalonskog kluba su da bi poboljšali finansijsku situaciju prodali dodatnih 15 odsto TV prava investicionoj kompaniji “Siks stret”.

Ova kompanija će u narednih 25 godina imati prava na prenose određenog broja mečeva Barselone koja će, prema ugovoru, sav novac dobiti odmah, a pretpostavlja se da radi o sumi od 550 miliona evra.

Međutim, Barselona ne može sav taj novac da iskoristi kako bi registrovala nove fudbalere, pošto prvo mora da sanira dugove iz prošle sezone. Njemački mediji ističu da je ekipa sa “Nou Kampa” prošle sezone “probila” granicu plata za čak 144 miliona evra.

Nova sezona u La ligi počinje 12. avgusta, a Barselona će u prvom kolu igrati sa Rajo Valjekanom.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Radnicima HT Eronet blokirani računi; najavili velike prosvjede u cijeloj Hercegovini / Bljesak.info

Za nedostatak liječnika i liste čekanja odgovorni Plenković i Beroš