in

RAT UŽIVO: Lavrov kaže da Moskva ne potiče krizu s hranom, te da će ispunjavati međunarodne sporazume

RAT UŽIVO: Lavrov kaže da Moskva ne potiče krizu s hranom, te da će ispunjavati međunarodne sporazume
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Lavrov kaže da Moskva ne potiče krizu s hranom, te da će ispunjavati međunarodne sporazume

11:50 Rusija ne potiče krizu s hranom i nastavit će isporučivati hranu i energiju te ispunjavati međunarodne sporazume, obećao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. U članku koji se pojavio u nekoliko listova prije puta u Afriku Lavrov je napisao da su “spekulacije zapadnjačke i ukrajinske propagande da Rusija navodno izvozi glad apsolutno neutemeljene”.

Lavrov je naglasio da su problemi počeli za vrijeme pandemije koronavirusa, kad je Zapad koristio svoj novac da preusmjerava robne i prehrambene lance, “pogoršavajući zbog toga situaciju u zemljama u razvoju koje ovise o uvozima hrane”.  “Rusija će nastaviti savjesno ispunjavati svoje obaveze prema međunarodnim ugovorima u pogledu izvoza hrane, gnojiva, izvora energije i druge robe životno važne za Afriku”, rekao je Lavrov.

11.20 Poljska će kupiti 48 borbenih aviona FA-50, prvu pošiljku od 180 tenkova K2 Black Panther i haubice od Južne Koreje, rekao je poljski ministar odbrane dok zemlja jača svoju vojsku zbog rata u Ukrajini.

11.00 Tanker s pošiljkom umjetnog gnojiva iz Rusije uskoro će stići u Sjedinjene Države, pokazali su izvori i podaci o kretanju brodova u proteklim danima, odražavajući nastojanja Washingtona da ublaži nestašicu i obuzda cijene.

Tanker Johnny Ranger pod zastavom Liberije trebao bi u ponedjeljak stići u New Orleans s oko 39.000 tona otopine urea amonijevog nitrata, gnojiva proizvedenog kombinacijom ureje, dušične kiseline i amonijaka, prema izvorima i podacima Refinitiv Eikona.

Gnojivo je utovareno na brod u Sankt Petersburgu, prema podacima Eikona.

10.40 Rusija je dodala Hrvatsku na popis neprijateljskih zemalja. Osim Hrvatske, na popis su dodane Grčka, Danske, Slovenija i Slovačka, piše Interfax. Dekret je potpisao premijer Mihail Mišustin.

10.25 Ukrajinci tvrde da su dosad ubili 39.000 Rusa

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 22.07 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02…

Objavljuje Сухопутні війська ЗС УкраїниČetvrtak, 21. srpnja 2022.

10.05 Na području Donbasa ukrajinske snage i dalje odbijaju pokušaje napada na elektranu Vuhlehirsk, objavilo je danas britansko ministarstvo odbrane u novom izvještaju svojih obavještajaca.

09.40 U Crnom moru održavaju se NATO vježbe u kojima sudjeluje 11 zemalja.

09.00 Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko istaknuo je svoju podršku odluci Rusije da pokrene “specijalnu vojnu operaciju” u Ukrajini, prenosi ruska prorežimska agencija Tass.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Podržavam Rusiju. Ne samo zato što imamo savez s Rusijom i ne samo zato što smo zakonski dužni to učiniti temeljem sporazuma s Rusijom. To je dobro poznata činjenica već neko vrijeme, to je naša doktrina”, rekao je Lukašenko u intervjuu za AFP.

“Da Rusija nije nadmudrila članice NATO-a, one bi se već organizirale i zadale joj udarac”, komentirao je predsjednik Bjelorusije.

08.00 Rusija koristi sisteme protuzračne odbrane za kopnene napade zbog akutne nestašice specijaliziranih projektila – javljaju britanski obavještajci.

Slika

07.00 Ukrajinski vojnik puca iz Jevelina s balkona, negdje na južnoj fronti.

06.00 Kako piše Kyiv Independent, Rusi na Krimu gradi nove šine koje će ići preko arheloških nalazišta i drevnih groblja.

05.00 Rusija i Ukrajina sutra poslijepodne u Istanbulu potpisuju ugovor o izvozu žitarica, priopćio je večeras ured turskog predsjednika.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i UN-ov glavni tajnik Antonio Guterres te predstavnici Ukrajine i Rusije sudjelovat će na svečanosti potpisivanja koja će se održati u 15:30 po srednjoeuropskom vremenu u palači Dolmabahce u Istanbulu


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Fotografija s Instagrama Miralema Pjanića obradovala navijače Barcelone

Fotografija s Instagrama Miralema Pjanića obradovala navijače Barcelone

Dekorativna ogledala: Unesite dašak glamura u svoj dom

Dekorativna ogledala: Unesite dašak glamura u svoj dom