in

Ovo je pravo ime Mileta Kitića: Ostaćete u nevjerici, za ovo niko nije znao! – Senzacija

Ovo je pravo ime Mileta Kitića: Ostaćete u nevjerici, za ovo niko nije znao! – Senzacija
Slatka-Tajna.Eu

Mile Kitić je jugoslovenski i srpski turbo-folk i folk (narodne) muzike.

Kitić je muzičku karijeru počeo singl-albumom 1974. godine. Deset godina kasnije, pod okriljem producentske kuće Južni vetar, izdao je album Čaša ljubavi, koji je ostvario nacionalni uspjeh. Naredne godine izdao je još uspješniju ploču, naslova Ja neću ljepšu.

Naslovne numere sa oba pomenuta albuma, još uz pjesme Hej, vi hitri, bijeli dani, Istinu ti u očima čitam, Lažu me zelene oči, Hej, živote, hej, sudbino, Moj sokole, Kockar i druge, najveći su pjevačevi hitovi do izlaska iz Južnog vetra, i obilježili su vrhunac njegove karijere krajem osamdesetih godina.

Kitić je nastavio da snima i kroz devedesete, a 1996. ostvario je ponovljeni uspeh zahvaljujući pjesmi Kraljica trotoara. Deset godina kasnije doživio je revitalizaciju karijere uz hit Šampanjac, dok je 2015. godine, sa pune 63 godine, snimio balkanski hit Kilo dole, kilo gore.

Kitić je dugi niz godina u braku sa Martom Savić. Mlada pjevačica Elena Kitić njihova je kćerka. Pjevač je dobitnik mnogobrojnih jugoslovenskih i srpskih muzičkih nagrada. Jedan je od rijetkih muških vokala koji je nekoliko puta ponio titulu najtiražnije muzičke zvijezde.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Osnovnu školu Đorđe Panzalović pohađao je u selu Osinja, gdje je njegov muzički talenat zapazio nastavnik Bogoljub Kaloperović, koji je, kako pjevač danas tvrdi, bio od presudnog značaja za njegov kasnije izabrani životni put. Kaloperović je Kitiću prepustio upravljanje školskom muzičkom sekcijom, u okviru koje je Kitić svirao kontrabas za školski tamburaški orkestar.

Kao tinejdžer igrao je fudbal za klub Unis iz Vogošće. Igrao je na poziciji polu-lijevog špica, zahvaljujući kojoj je proglašen za najboljeg strijelca kluba. Sa nepunih 20 godina počeo je da rekreativno igra tenis.

Mile Kitić je rođen u selu Cerani kod Dervente. A njegovo pravo ime je Milojko.

ekskluziva.ba

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Barica i Jagica- izlet na prošćenje

Barica i Jagica- izlet na prošćenje

Dalila se pohvalila novim autom: Neće vam biti dobro kad vidite kakvu mašinu je kupila

Dalila se pohvalila novim autom: Neće vam biti dobro kad vidite kakvu mašinu je kupila