in

Erna Saljević bira Wool Line u svom domu, a i na poslu

Erna Saljević bira Wool Line u svom domu, a i na poslu
Slatka-Tajna.Eu

 

 

Osoba je koja mnogo brine o svome izgledu, te njezi sebe izvana i iznutra. Od velike važnosti su joj san i ambijent u kojem boravi tokom noći, dok posmatra puni mjesec i lagano u glavi planira svoj naredni dan. Svjesna prednosti prirodnih materijala i kvalitetne #handmade proizvodnje, Erna je odabrala vrhunski kvalitet i najbolje iz ponude „Wool Line“ proizvoda.

Osim jastuka i jorgana, Erna je za sebe odabrala komforni vuneni madrac „Exclusive“. Ovu vrstu madraca jedino „Wool Line“ proizvodi na Balkanu. Madrac u svom jezgru ima džepčano žičano jezgro a okolo je vuneno punjenje. Presvlaka je od kvalitetnog organskog pamuka. Za izradu ovog madraca potrebno je čak nekoliko dana i nekoliko različitih stručnjaka. Posebna nam je čast što je Erna prepoznala kvalitet i odlučila se za domaći B&H brend. Onog momenta kada ga je ugledala u našem showroomu u Hadžićima, vidjeli smo da je nadmašio sva Ernina očekivanja.

Erna je također tokom Orea Art Marketa svoju oazu mira pronašla na našem štandu, gdje smo prokomentarisali njeno dugogodišnje iskustvo spavanja na bosanskohercegovačkoj vuni.

Na pitanje da li nam može reći svoje iskustvo te da li primijeti razliku otkako spava u „Wool Line“ krevetnini, odgovorila je:

– Pod broj jedan – sigurnost. Znam na kojem materijalu spavam, od čega su napravljeni moji madrac, jastuk i prekrivač, do mjesta gdje su napravljeni.

Sljedeće, prirodne sirovine su ono od čega su se nekad proizvodile najkvalitetnije stvari, pa samim tim se i danas toj filozofiji okreću mnoga moderna društva – počevši od Skandinavaca, koji iznad svih najbolje poznaju i štuju Hygge ili lagom filozofije, a u to se svakako ubraja obraćanje pažnje na kvalitetan san i odnos prema tijelu u fazi kada treba najviše da odmara -spavanju/snu.

I posljednje, ali ne manje bitno #madeinbih proizvod koji je po svom kvalitetu prepoznat u svijetu – toliko me raduje što mogu da budem dijelom podrške, kupovine i promocije takvih porodičnih biznisa, tradicije i priče.

Generalno sam zadovoljna proizvodima i njegovim održavanjem, iako je uvriježeno da je vunu teško paziti. Zimi grije, ljeti hladi – to je poput one cake da zimi pijemo hladnija pića, a ljeti čajeve, da tijelo bude u balansu s vanjskim temperaturama,  svi mislimo da je mit  – tako je i s vunom, treba je probati koristiti i imati u domaćinstvu i sami se uvjeriti u sve njene prednosti :)”

Na kraju, Erna nam je dala svoje iskrene savjet kada je riječ o snu:

– Pošto smo, evo i u ovom trenutku dok ovo čitate, svi na telefonima koji zamaraju i naše oči i naš vid/um, kada smo kod savjeta za snove: predlažem da naučimo organizam na istu satnicu odlaska u krevet i buđenja – jer tako će, baš poput mašine, kakva i jeste naše tijelo i um, naučiti na tempo kada mu jeste vrijeme za odmor i kada treba da se restartuje, da se istinski odmori i budemo spremni za dan koji slijedi; obavezno ostavljanje svih električnih uređaja van sobe pri odlasku na spavanje, s posebnim akcentom na telefon TO POD OBAVEZNO; reducirati blue light na ekranima minimalno dva sata prije spavanja; jesti dva sata prije odlaska na spavanje – da organizam krene na vrijeme s varenjem; i bez teških misli, iako znam da svi imamo svoje probleme.

Lijeganje uz brigu zamijeniti uz lijeganje s izgovaranjem deset rečenica za zahvalnost, ali na realnoj situaciji na kojoj možemo biti zahvalni, a ne bacanje mantre koju i ne razumijemo. Navedimo 10 situacija na kojima smo zahvalni iz tog dana, i od tog trena počnimo brojati „Wool Line“ ovčice sve dok ne utonemo u san – na „Wool Line“ jastuku – jer garantujem, na njemu se snivaju lijepi snovi.

The post Erna Saljević bira Wool Line u svom domu, a i na poslu appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Premijer Plenković posjetio vatrogasce na Hvaru

Premijer Plenković posjetio vatrogasce na Hvaru

Jere Labura – utakmica Šibenik-Dinamo

Jere Labura – utakmica Šibenik-Dinamo