in

SPORTSKO-REKREATIVNI KOMPLEKS NIČE KOD POTOČARA: Planirani tereni, adrenalinski parkovi, bazeni, skijališta

SPORTSKO-REKREATIVNI KOMPLEKS NIČE KOD POTOČARA: Planirani tereni, adrenalinski parkovi, bazeni, skijališta
Slatka-Tajna.Eu
SPORTSKO-REKREATIVNI KOMPLEKS NIČE KOD POTOČARA: Planirani tereni, adrenalinski parkovi, bazeni, skijališta

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/96fd25c023023aefaf7725600b07d830.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/96fd25c023023aefaf7725600b07d830.jpg”,”caption”:””,”bg”:”37413b”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/9f068960bd1998451fbb605b19b3b8b0.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/9f068960bd1998451fbb605b19b3b8b0.jpg”,”caption”:””,”bg”:”857051″}]

Udruženje Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus (MFS-EMMAUS) je započeo implementaciju projekta izgradnje Sportsko-rekreativnog centra Pale kod Potočara, nedaleko od Memorijalnog centra Srebrenica.

   

   Na parceli u vlasništvu MFS-EMMAUS-a, nekadašnjoj farmi, planirana je izgradnja raznih sportskih terena, adrenalinskih parkova, dječijih igrališta, bazena i skijališta. Osim sportskih aktivnosti, predviđene su i šetnje šumskim putevima i trasom “Marša mira”.

– Veliku ulogu u izgradnji uzeli su svakako naši volonteri i uposlenici uz podršku stranih donatora. Bit će to mjesto zabave i različitih okupljanja naših korisnika i održavanja manifestacija od tradicionalnih radnih kampova do obilježavanja jetimskih dana i drugih sličnih prilika. U sklopu kompleksa zamišljeno je oformiti mini naselje za susrete mladih u Srebrenici koje bi bilo okarakterisano savremenim bungalovima za smještaj i konferencijsku salu veličine 150 metara kvadratnih – saopćeno je iz MFS-EMMAUS-a.

Završne faze u opremanju su već pri samom kraju a bungalovi su nedavno izgrađeni od strane Fondacije “Kuća dobrih tonova”.

Izvršni direktor Fondacije “Kuća dobrih tonova” Namir Porić kazao je ranije za medije da će “Kuća susreta” biti prilika za mlade da istražuju za potrebe svojih naučnih i akademskih projekata, da propituju društvene pojave, ali i da promovišu vrijednosti koje su garant kvalitetne i svijetle budućnosti.

– Mladi ljudi će imati priliku da se upoznaju, uče jedni od drugih, upućuju jedni druge na ona otkrića i znanja koja su u službi društvenog napretka, usvajaju vještine kako da žive najbolje verzije sebe i kako da postanu aktivni građani koji će služiti najboljem interesu zajednice u kojoj žive. Kuća susreta će biti otvorena za sve mlade ljude koji su spremni da uče i dijele znanje, a svoj internacionalni karakter će poprimiti otvarajući vrata studentima, mladim istraživačima i predavačima iz inostranstva – rekao je Porić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Cjelodnevni boravak i prenoćište do 30 osoba je samo jedan u nizu mogućnosti koje će pružati ovaj kompleks.

Ne sumnjaju da će vrlo brzo postati sinonim dobrog odnosa zajednice prema mladim ljudima i kruna humanitarnog djelovanja ove organizacije kada je riječ o brizi prema mladim ljudima, njihovom sigurnom i perspektivnom povratku kao i snažnim i vjerodostojnim idejama o napretku ovog lokaliteta.

– Nama je cilj da naši projekti imaju dugoročne rezultate. Nakon izgradnje kuće susreta imamo planove za različite aktivnosti koje će se organizovati. Opredijeljeni smo na ulaganje u budućnost ovog kraja i pomoć mladima kako bi se obogatio njihov svakodnevni život – istakao je pomoćnik direktora u MFS-EMMAUS-u Elmedin Škrebo.

Predstoji još mnogo izgradnje kako bi kompleks dobio svoj identitet za šta je i prvobitno namijenjen.

Rad će biti baziran i na principima peer edukacije koja podrazumijeva da mladi uče od vršnjaka, što će posebno biti od važnosti prilikom susreta s učesnicima iz inostranstva.

Cilj projekta je da mladi kroz kvalitetne edukativne, kulturne i umjetničke sadržaje razviju osjećaj pripadnosti svijetu univerzalnih ljudskih vrijednosti, bez obzira na etničku, nacionalnu, religijsku, socijalnu i svaku drugu pripadnost.

Anadolija

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DADA MEŠALJIĆ OBJAVILA PRVU SLIKU KĆERKICE: Otkrila kako joj je ime dala

DADA MEŠALJIĆ OBJAVILA PRVU SLIKU KĆERKICE: Otkrila kako joj je ime dala

Audi i SEAT partneri Omladinskog Filmskog Festivala

Audi i SEAT partneri Omladinskog Filmskog Festivala