in

Ko dobija pare iz budžeta? Najviše za SDA, a finansiramo i tursku državnu TV

Slatka-Tajna.Eu

9.576 udruženja Federacije BiH povuklo je iz budžeta 113,6 miliona KM, od kojih je prvih 100 ukupno dobilo oko 45 miliona KM. Najviše novaca dobile su političke partije, sportska udruženja, a zanimljivo je i da novcima bh. građana finansiramo i tursku državnu televiziju TRT.

Kao i svake godine, na vrhu liste nalaze se političke organizacije. Tako je i 2021. godine najviše novca iz budžeta “izvukla” SDA Sarajevo i to preko tri miliona KM. Slijedi je FK Velež sa 2,4 miliona KM, te stranke HDZ BiH sa 2,1 milion KM I SDP BiH 1,7 miliona KM.

Na listi se u proteklih nekoliko godina pojavljuju uglavnom ista udruženja, ali i strana predstavništva. Između ostalih tu su Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska – Predstavništvo TRT u BiH koje je povuklo iz budžeta 909.626 KM, ali i Bosansko-Hercegovačka željeznička javna korporacija osnovana za zajedničku dobrobit Federacije BiH i Republike Srpske kako bi uspostavila institucionalizovanu saradnju među entitetima.

Značajna sredstva dobio je veliki broj boračkih udruženja i saveza, a za razliku od prethodnih godina, na ovogodišnoj listi uglavnom dominiraju sportska udruženja piše Akta.ba

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


U nastavku pogledajte proširenu listu, tj. Top 100 udruženja koja su 2021. godine dobile najviše sredstava iz budžeta, a ukupno 44.977.604 KM.

Izvor : Akta.ba

Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba

OznakeComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Proračun: SDA, HDZ, Velež i turska televizija uzeli najviše našeg novca / Bljesak.info

Zbog ove fotke Džejle Ramović, njezin pratitelj doživio “slom živaca”: Nekad je bila kulturna! – Senzacija