in

Iman Avdić i Vidak Maljević nose bh. zastavu na otvaranju EYOF-a

Iman Avdić i Vidak Maljević nose bh. zastavu na otvaranju EYOF-a
Slatka-Tajna.Eu
Iman Avdić i Vidak Maljević nose bh. zastavu na otvaranju EYOF-a

Ljetni evropski omladinski olimpijski festival Banska Bistrica (Slovačka) će se održati od 24. do 30. jula.

Najbolji mladi sportisti iz 48 evropskih zemlja će braniti boje svojih država na ovom takmičenju u deset sportova: sportska gimnastika, atletika, badminton, košarka, rukomet, džudo, drumski biciklizam, plivanje, tenis i odbojka.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati sedam sportista u pratnji tri trenera. Atletičari su Emina Omanović (skok udalj), Ermin Beganović (800m). Trener: Vahida Kozić.

„Nastup na ljetnom EYOF-u za mene je veliki uspjeh. Imala sam mnogo dobrih skokova, rezultata i mnogo državnih rekorda sa svojim klubom AK Sarajevo. Na ovom velikom takmičenju očekujem dobar rezultat i ulazak u finale“ izjavila je atletičarka Emina Omanović.

Džudo predstavnici biće Sofija Pajić (-70kg), Lana Lubura (-78kg), Vidak Maljević (-81kg). Trener: Jasenko Delić.

„Zadovoljstvo mi je da predstavljam boje Bosne i Hercegovine na EYOF-u. To je za sve mlade sportiste jedno veliko iskustvo i jedan od ciljeva koje sam i sama  željela da ispunim u svojoj karijeri. Ova godina za mene je bila poprilično uspješna, pored evropskih medalja, mnogo nastupa i teških priprema, ljetni EYOF predstavlja krunu svih tih uspjeha. Na ovom takmičenju ću dati sve od sebe da postignem što bolji rezultat. Veliko zadovoljstvo je predstavljati kako Bosnu i Hercegovinu tako i svoj grad Banjaluku i Džudo klub Zvijezda. Naravno želim da se zahvalim Olimpijskom komitetu BiH što je upravo nama ukazao to povjerenje i dao nam mogućnost da predstavimo sebe i svoj sport u najboljem svjetlu“, izjavila je džudistkinja Sofija Pajić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U plivanju će bh. boje braniti Iman Avdić (200m i 400m slobodno i 200m i 400m mješovito), Lamija Čaušević (100m i 200m prsno). Trener: Evelin Avdić. Svečana ceremonija otvaranja će biti održana 24. jula, sa početkom u 20.30 sati u parku posvećenom Slovačkom nacionalnom ustanku. Čast da nose zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji otvaranja XVI ljetnog EYOF-a Banska Bistrica imaće plivačica Iman Avdić i džudista Vidak Maljević.

„Čast mi je predstavljati Bosnu i Hercegovinu u plivanju na EYOF-u. Na Igrama će uz  mene nastupiti i moja klupska prijateljica Lamija Čaušević. Kao članice plivačkog kluba „Sport Time“, naporno smo se pripremale i jako smo uzbuđene povodom predstojećeg nastupa na ljetnom EYOF-u. Nadam se da ću predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu“, izjavila je jedna old najboljih bh. plivačica Iman Avdić.

Trener Evelin Avdić naglasio je je da EYOF predstavlja još jednu od stepenica u razvoju mladog sportiste.

„To je po meni jedna od najbitnijih stepenica, jer se odvija u uzrastu kada se sportisti u BiH prelamaju da li će nastaviti da grade svoju sportsku karijeru ili će se okrenuti nekim drugim interesima koji se razvijaju baš u ovom periodu. Ja se nadam da smo se dobro i adekvatno pripremili, ispoštovali plan i program priprema, te da ćemo dostojanstveno predstaviti Olimpijski komitet BiH i državu Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju“ izjavio je Evelin Avdić.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zašto je pola sata prije spavanja dobro pojesti bananu?

Zašto je pola sata prije spavanja dobro pojesti bananu?

BALKANAC ŠIŠA NA CRNO

BALKANAC ŠIŠA NA CRNO