in

HRT: Otkazan štrajk kontrolora leta

HRT: Otkazan štrajk kontrolora leta
Slatka-Tajna.Eu
HRT: Otkazan štrajk kontrolora leta

Otkazan štrajk kontrolora leta

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Predsjednik Uprave Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vlado Bagarić, rekao je da su sindikati odustali od štrajka najavljenog za sutra. Sjednica Županijskog suda u Zagrebu o zakonitosti štrajka je održana, ali s obzirom na razvoj situacije nije bilo potrebe za donošenjem odluke suda. Sjednica je trajala 20-ak minuta, a razgovaralo se više manje o troškovima.

– Sretan sam što je prevladao zdrav razum, što štrajka neće biti i što neće biti nanesena šteta ni gospodarstvu ni korisnicima koji koriste naše usluge. Tužan sam jer do ovoga nije trebalo ni doći. Častan i odgovoran posao kontrolora leta doveden je pod sumnju i propitivanje, istaknuo je. 

Dodao je kako ne zna kako će se dalje odvijati situacija.

– Analizirat ćemo cijelu situaciju. Loptica je na njima. Pregovori uvijek idu, rekao je. Uprava je od samog starta pregovarala u dobroj vjeri. Samo smo davali, ništa nismo tražili. U okvirima u kojima je bilo moguće mi smo odradili, napravili i dali. Vjerojatno i razumnost drugog sindikata koji je shvatio da je to realna situacija i da više nije bilo moguće, dodao je.

Krešimir Rakoci, Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja

Foto: HTV / HRT

Krešimir Rakoci, Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja rekao je kako je sinoć na sjednici Izvršnog odbora odlučeno da se štrajk otkaže i da se da šansa razgovorima s Upravom.

– Inzistiramo i dalje na zahtjevima koji su vezani isključivo uz sigurnost zračnog prometa, a vezno uz preopterećenje kontrolora letanja zbog ogromnog obima posla i činjenice da nas je puno premalo. U prvom planu nam je sigurnost zračnog prometa i odredbe kolektivnog ugovora koje se tiču radnog vremena. Financijski dio je u drugom planu, vezno uz cjelokupnu situaciju kako u državi tako i u cijelom svijetu zbog inflacije. Želimo nastaviti pregovore, sve će biti na stolu. Pregovori su dinamični. Od toliko zahtjeva koje imamo naravno da će se naći kompromis. Ako ne dođe do dogovora opet ćemo posegnuti za određenim akcijama vezanim uz pokretanje štrajka, istaknuo je Rakoci.

Štrajk kontrolora leta rezultirao bi velikim kaosom u domaćim zračnim lukama jer bi u tom slučaju bilo otkazano oko 50 posto letova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SKINUO SUVIŠNE KILOGRAME I NABACIO NOVU FRIZURU: Goran Navojec se transformisao

SKINUO SUVIŠNE KILOGRAME I NABACIO NOVU FRIZURU: Goran Navojec se transformisao

SMRŠALA ČETRNAEST KILOGRAMA: Iva Grgurić zabrinula pratitelje izgledom

SMRŠALA ČETRNAEST KILOGRAMA: Iva Grgurić zabrinula pratitelje izgledom