in

Zaljevske zemlje i SAD pružiće podršku od 11 milijardi dolara za globalnu prehrambenu sigurnost

Slatka-Tajna.Eu

Zemlje Vijeća za saradnju Zaljeva (GCC) i Sjedinjene Američke Države (SAD) objavile su da će pružiti podršku od 11 milijardi dolara za prevazilaženje problema u globalnoj prehrambenoj sigurnosti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako navodi saudijska zvanična novinska agencija SPA, zemlje GCC-a i SAD uputili su zajedničko saopćenje nakon Samita o sigurnosti i razvoju održanog u Džedi u Saudijskoj Arabiji.

U saopštenju se navodi da su SAD pozdravile podršku od 10 milijardi dolara koju će pružiti Arapska koordinaciona grupa, koja uključuje 10 arapskih nacionalnih razvojnih i finansijskih institucija, za rješavanje regionalnih i međunarodnih problema sigurnosti hrane.

Dalje se navodi da su zemlje GCC-a zadovoljne i obećanjem SAD-a da će pružiti dodatnih milijardu dolara podrške za rješavanje kratkoročnih i dugoročnih potreba sigurnosti hrane na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi.

U saopštenju je navedeno i da je američki predsjednik Joe Biden zahvalio zemljama GCC-a na donaciji od 100 miliona dolara za podršku Mreži bolnica u Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu, koja pruža usluge Palestincima na Zapadnoj obali, Gazi i Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Biden je u subotu u okviru posjete Saudijskoj Arabiji učestvovao na Samitu o sigurnosti i razvoju u Džedi.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Izet Fazlinović(LZN) najjače provale.. No.30 by Mustafa Nadarević

RAZDVOJILI SE: Sloba Radanović u Crnoj Gori zbog posla, a Jelena u Turskoj