in

5 savjeta da neutrališete mirise u kući nakon kuvanja

Slatka-Tajna.Eu

Spremili ste ručak i cijela kuća neprijatno miriše? Kako da eliminišete ovaj miris. Evo 5 savjeta.

1. Odmah počistite i operite kuhinju. Kada završite s pripremom hrane, operite posuđe koje ste koristili, ali i radnu površinu i šporet.

2. Zatvorite vrata ostalih prostorija dok pripremate hranu. Tkanina odmah upija masnoću i mirise, pa je zato najbolje da zatvorite vrata spavaće sobe, predsoblja i dnevne sobe dok pripremate specijalitete. Na taj način ćete spriječiti da namještaj ili odjeća upiju mirise.

3. Uključite aspirator ili održavajte protok vazduha u kuhinji. Najbolji način da spriječite zadržavanje mirisa je da vam kroz kuhinju stalno cirkuliše vazduh. Ne zaboravite da češće mijenjate filtere na apsoratoru, a dok kuvate možete držati prozor otvorenim.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


4. Prokuvajte omiljene začine. Stavite šipku cimeta, karanfilić ili koru citrusa u posudu s vodom i stavite da prostruji na blagoj vatri. Ovi prijatni mirisi će neutralisati zaostale mirise hrane.

5. Ostavite posudu sa sirćetom, sodom bikarbonom ili mljeveom kafom preko noći. Kako bi se neutralisali mirisi hrane koju ste pripremali, na radnu površinu stavite posudu sa sirćetom, sodom bikarbonom ili mljevenom kafom i ostavite je preko noći. Do jutra će nestati neugodni mirisi.

(Krstarica.com)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SVI DETALJI RAZVODA: Bajaga sa suprugom nije živio tri godine, rastali su se još u maju 2021! Evo kako su podijelili imovinu – Senzacija

Zikina Dinastija – Zika kreci i peva