Categories: Lifestyle

Znate li da i muškarci imaju G tačku?

Sigurno niste znali da i muškarci imaju svoju G tačku? Nemaju je samo žene. Muška G tačka je ekvivalent istoimenoj ženskoj centrali za nadražaj, dobro je skrivena od očiju i izrazito osjetljiva na dodir.

Posljednjih godina kod nas se sve više piše o ženskoj G tački, koja se smatra erotski jednim od najosjetljivijih mjesta u ženskom tijelu. Pritom se malo spominje da istu takvu tačku imaju i muškarci.

Čak su mnogi muškarci potpuno nesvjesni njenog postojanja, a dodatnu zbrku vjerovatno stvara i podatak da se službeno ona tako ne zove. Većina pripadnika jačeg pola iznenadiće se kad čuju da muška G tačka nije ništa drugo nego – dobra stara prostata: orašasta žlijezda kroz koju prolazi mokraćni kanal kod muškarca.

Dobro je poznato da je prostata bitna za seksualni život kao žlijezda koja proizvodi jednu od komponenti sjemene tekućine. U mladosti muškarce obično brine akutna upala, a u zrelim godinama dobroćudno povećanje, rak prostate, koji se mogu otkriti pipanjem ove muške polne žlijezde, piše Dnevno.rs.

Masiranje prostate nije bez rizika, jer se radi o osjetljivom organu, s kojim valja postupati oprezno kao s bilo kojim drugim unutrašnjim organom. Ona sadrži brojne živce, smještene najviše na njenom gornjem i središnjem dijelu. Pritiskanje ili grebanje po tim delovima može žlijezdi nanijeti ozbiljnu štetu, od mehaničkog oštećenja do upale, ili pogoršanja prije postojeće upale.

Neki muškarci, odnosno njihove partnerke, s prostatom se poigravaju u cilju uvećavanja seksualnog zadovoljstva. Naime, opremljenost brojnim živčanim završecima prostatu čini jednim od ciljeva stimulacije te su neki muškarci sposobni doživeti orgazam već samim nadraživanjem ove žlezde.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Kao što je poznato, prostata je smještena između mjehura i crijeva te okružuje mokraćnu cijev kojom mokraća izlazi iz mjehura kroz penis: zato se može stimulisati s unutrašnje strane, što podrazumijeva dodirivanje anusa, ali i na puno manje riskantan način – sa spoljne strane.

Spoljašnja stimulacija izvodi se pritiskanjem mesta ispod testisa u blizini analnog otvora. Kod nekih muškaraca nadraživanje prostate dovodi do snažnog polnog uzbuđenja i postizanja zadovoljstva. Naravno, to nije obavezna nego samo jedna od tehnika koju ljubavni par može primjeniti za vreme polnog odnosa .

Naime, iako se to retko spominje, seks je sastavni i to vrlo važan dio našeg života: što je on bolji to je i bolji odnos među partnerima a samim tim i zadovoljstvo vlastitim životom. Pa, kad već živimo u vremenu u kojemu se preporučuje da izaberemo posao koji ćemo raditi predano i potpuno mu se posvetiti, zašto isti uživalački pristup ne bismo primjenili i u svojoj spavaćoj sobi.

Izvor: Krstarica.com

(S.B.)

The post Znate li da i muškarci imaju G tačku? appeared first on Azra Magazin.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

Ljekari i stomatolozi u Federaciji BiH održali polusatni štrajk upozorenja

Ljekari i stomatolozi u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine su 7. maja održali polusatni štrajk…

18 minuta ago

Zvezdaši biraju najljepši gol u aprilu

Fudbaleri Crvene zvezde su postigli ukupno 17 golova tokom prethodnog mjeseca, računajući mečeve u Superligi…

22 minute ago

Krompir u mednoj marinadi

Najzdraviji način da se krompir spremi je da ga ispečete, međutim to je i jedan…

2 sata ago

Venecija novom pristojbom za ulaz u grad ‘zaradila’ blizu milijun eura

Venecija novom pristojbom za ulaz u grad 'zaradila' blizu milijun euraFoto: Yara Nardi / ReutersNovouvedena…

2 sata ago

Denver opet posrnuo uprkos odličnom Јokiću, Minesota ostvarila i drugi brejk

Tim Minesote je ubjedljivo nadigrao Denver sa 106:80 i u drugoj utakmici na gostovanju i…

2 sata ago

RAPORT IZ WASHINGTONA: Ivica Puljić upozorava -‘Ne nasjedajte na provokacije i prekodrinsku propagandu…’

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ivo_2.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ivo_2.jpg","caption":"Screenshot","bg":"b9a0a6"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ip_sb.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ip_sb.jpg","caption":"Screenshot","bg":"333637"}] Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, osvrno se na najnovije događaje vezane…

4 sata ago