in

RAT UŽIVO: Dijelovi Luhanska se i dalje odupiru ruskoj okupaciji i ne propuštaju neprijatelja

RAT UŽIVO: Dijelovi Luhanska se i dalje odupiru ruskoj okupaciji i ne propuštaju neprijatelja
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Dijelovi Luhanska se i dalje odupiru ruskoj okupaciji i ne propuštaju neprijatelja

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fx6zdvxwyacezm3.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fx6zdvxwyacezm3.jpg”,”caption”:””,”bg”:”34312c”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fx6ncqowiaadw7n.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fx6ncqowiaadw7n.jpg”,”caption”:””,”bg”:”230c10″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fx5tgyaxoaegimd.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fx5tgyaxoaegimd.jpg”,”caption”:””,”bg”:”5c697c”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fx7r_mmwyamq0qu.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fx7r_mmwyamq0qu.jpg”,”caption”:””,”bg”:”686a6b”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fx67pfcwqae8c6a.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fx67pfcwqae8c6a.jpg”,”caption”:””,”bg”:”3f4829″}]

10:45 Ukrajinski guverner Luhanska, Serhij Hajdaj, u novoj je objavi poručio kako se dio regije Luhansk “i dalje odupire ruskoj okupaciji i ne propušta neprijatelja”.

Kaže da se granatiranje nastavlja neprestano, te da “Rusi i dalje gube ljudstvo i opremu” na tom području. 

Sugerirao je da su ukrajinske grupe otpora aktivne u okupiranim područjima Luhanska. 

10.20 Siemenskova turbina za plinovod Sjeverni tok 1 otpremljena je avionom u Njemačku nakon remonta u pogonu za održavanje u Kanadi, a očekuje se da će u Rusiju stići 24. jula, objavio je danas ruski list Kommersant.

10.00 Oleksij Makejev, posebni izaslanik za sankcije u ukrajinskom ministarstvu vanjskih poslova, za Sky News je rekao kako je sretan što se postrožuju sankcije Rusiji.

“Sretni smo što koalicija za sankcije i Europska unija povećavaju pritisak na Rusiju, ali naravno nikad ne bih rekao da je to dovoljno, jer sankcije su ono što nam u biti pomaže da dobijemo ovaj rat. A oružje je najvažnije”, rekao je. 

“Za cijelu zapadnu koaliciju vrlo je važno osloboditi se ovisnosti o ruskim energentima. Pogledajmo praktično, svaki dan Europska unija plaća više od 700 miliona eura Rusiji. I to je Rusima omogućilo da nas nastave gađati svojim krstarećim raketama. Zamislite, 145 dana rata, a ispalili su 3000 krstarećih projektila iznad ukrajinskog teritorija, pogodili civilnu infrastrukturu, škole i vrtiće i bolnice”, kazao je.

09.30 Reuters prenosi objavu ruskog ministarstva odbrane da je ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu, naložio vojsci da prioriteti budu uništavanje ukrajinske rakete dugog dometa i topničkog oružja.

09.00 Objavljen je novi izvještaj britanskih obavještajaca. 

U njemu se navodi da Rusija koristi privatnu vojnu tvrtku Wagner u Ukrajini kako bi ojačala svoje snage na prvoj liniji, ali da gubici koje su pretrpjeli vjerojatno utječu na njihovu učinkovitost.

“Rusija je koristila privatnu vojnu tvrtku Wagner za pojačanje snaga na prvoj liniji i ublažavanje manjka popunjavanja i gubitaka. Wagner je gotovo sigurno odigrao središnju ulogu u nedavnim borbama, uključujući zauzimanje Popasne i Lisičanska”, dodajući da je ta borba nanijela velike gubitke Wagneru.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Wagner snižava standarde zapošljavanja, zapošljava osuđenike i osobe koje su ranije bile na crnoj listi. Novim regrutima dostupna je vrlo ograničena obuka”, navodi se još u izvješću koje je objavilo britansko ministarstvo obrane. Dodaje se i da će “to vrlo vjerojatno utjecati na buduću operativnu učinkovitost grupe”.

08.00 U Hersonskoj oblasti ukrajinska avijacija je dva puta izvela snažne udare na uporišta i koncentraciju neprijateljskog ljudstva. 

„Neprijatelj nastavlja da postavlja odbrambene linije. Ograničen je u vođenju neprijateljstava zbog demoralizacije ljudstva, problema sa logistikom i preciznog rada naših raketnih i artiljerijskih jedinica. Neprijatelj je dva puta pokušao da izvrši zračni napad na oslobođene teritorije na sjeveru Hersonske oblasti. Nakon što je napao naše položaje, odmah se povukao pod naletom branitelja”.

07.00 Rusija je premjestila “značajan broj brodova s Krima u Rusiju”, prema vojnom dužnosniku iz Odese.

Serhij Bratčuk, glasnogovornik vojne uprave Odese, pozivajući se na ukrajinske oružane snage, rekao je da je Rusija premjestila brodove iz Sevastopolja na Krimu u Novorosijsk u Rusiji.

Bratčuk je također rekao da ruske snage nastavljaju ilegalni transport proizvoda iz Donjecke i Zaporiške oblasti, izvještava Kyiv Independent.

06.00 Kina nije jedna od strana u ukrajinskoj krizi, ali neće samo mirno promatrati situaciju, rekao je, kako se navodi, kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi tijekom telefonskog razgovora sa svojim mađarskim kolegom Peterom Szijjártóom.

Yi i Szijjarto razgovarali su telefonom u nedjelju o bilateralnim vezama između zemalja i ukrajinskoj krizi, navodi se u izvješću kineske novinske agencije Xinhua.

Ruska državna medijska agencija RIA Novosti prenijela je Yijeve riječi: “Kina nije jedna od strana u ukrajinskoj krizi, ali mi nećemo biti ravnodušni promatrač. Nećemo dolijevati ulje na vatru, uvijek smo bili ustrajni i dosljedni u poticanju mira i pregovora.”


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Momčilo Bajagić Bajaga se razveo nakon 33 godine braka (Foto) – Senzacija

Momčilo Bajagić Bajaga se razveo nakon 33 godine braka (Foto) – Senzacija

PUKLA TIKVA: Maja Marinković se vratila u Beograd bez Pece

PUKLA TIKVA: Maja Marinković se vratila u Beograd bez Pece