in

Ove namirnice izbacite iz ishrane i riješite se celulita

Ove namirnice izbacite iz ishrane i riješite se celulita
Slatka-Tajna.Eu

Celulit je jako česta pojava kod žena. Ne mora imati nikakve veze sa kilažom. Često, veoma mršave žene imaju celulit. Nastaje kao posledica prekomjernog uvećavanja volumena ćelija masnog tkiva, smještenih između mišića i kože.

“Pojava celulita na tijelu povezan je sa “lošim” metaboličkim procesima u potkožnom masnom tkivu, rekla je specijalista opšte prakse iz Rusije dr Marija Černjajeva i dodala:

“Celulit je bolest potkožnog masnog tkiva koja se uglavnom formira u predjelu butina kod žena. Nije štetan po zdravlje, već se smatra estetskim nedostatkom”.

Doktorka je naglasila da postoje razni tretmani, ali jedini način da se zauvijek oslobodite celulita je integrisani pristup, koji podrazumeva korigovanje ishrane.

“U ishrani morate da smanjite unos jednostavnih ugljenih hidrata, šećera – namirnica koje doprinose gojenju i neravnomjernoj raspodjeli potkožnih masti. U nekim slučajevima je potrebno da smanjite mliječne proizvode jer sadrže laktozu, mliječni šećer koji sam po sebi doprinosi oticanju i stvaranju naslaga masnoća. Mliječne proizvode je bolje da jedete u prvoj polovini dana, jer ako na primer pijete kefir noću, ujutru ćete se probuditi otečeni, sa kesama ispod očiju, a celulita na nogama će biti izraženiji, kaže ona i dodaje:

“Korisne, odnosno nezasićene masti treba da uvrstite u ishranu, a štetnu masnu i brzu hranu – uzimajte vrlo ograničeno. Obavezno pijte vodu tokom cijelog dana, 30 mililitara po kilogramu tijela, odnosno u prosjeku jedan i po do dva litra dnevno”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Doktorka je objasnila da je kretanje veoma bitno. Ne treba da sjedite u jednom mjestu, jer to može doprinijeti povećanju izgleda narandžine kore.

“Važno je da se krećemo tokom dana. Na kraju svakog sata malo bržeg hoda, poželjno je da se još krećete 5-10 minuta, pa ona sjedite. Kada sjedimo na jednom mjestu, limfna drenaža je lošija, krv slabije cirkuliše kroz naše tijelo, a ovo je način da je ‘pokrenemo'”, završila je doktorka.

(NovostiMagazin)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Paparazzi ulovili Wandu Naru bez grudnjaka, ogromne grudi teško je bilo prekriti rukama

Paparazzi ulovili Wandu Naru bez grudnjaka, ogromne grudi teško je bilo prekriti rukama

Filip, Brena i Boba uhvaćeni na primorju, a sada je otkriveno i zašto Aleksandra nije sa njima

Filip, Brena i Boba uhvaćeni na primorju, a sada je otkriveno i zašto Aleksandra nije sa njima