in

Nakon gnusnog čina: Mladić se izvinio i položio cvijeće na mezar Hurije Dumpor

Nakon gnusnog čina: Mladić se izvinio i položio cvijeće na mezar Hurije Dumpor
Slatka-Tajna.Eu
Nakon gnusnog čina: Mladić se izvinio i položio cvijeće na mezar Hurije Dumpor

Mladić koji je izazvao oštre reakcije i kritike javnosti nakon što se slikao čučeći na mezaru, a potom tu fotografiju objavio uz natpis “Gazi po balijama”, danas je došao do Anera Goste, uputio izvinjenje i na mezar položio cvijeće. Podsjetimo, riječ je o mezaru Anerove nane Hurije Dumpor. Mladić je došao u pratnji oca koji se još jednom izvinio zbog gnusnog čina svoga sina.

Status Anera Goste prenosimo u cjelosti.

“Počinilac ovog gnusnog, neljudskog i sramnog čina je S. Biokšić, sin R. Biokšića, iz Mostara, koji je odmah prijavljen nadležnom MUP-u radi počinjenja krivičnog djela iz čl. 163. KZ F BIH-izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti. Odmah nakon objave i saznanja o osobi počinioca, javio mi se direktno otac imenovanog počinioca, te uputio ujedno i javno izvinjenje, ne samo mojoj porodici, nego i cijelom bošnjačkom narodu, uz duboko žaljenje radi postupaka svoga sina. To izvinjenje, sa svojim sadržajem, načinom i brzinom svoje pojave u javnosti, putem svih društvenih medija, uzrokovao je dodatni šok i traumu u mojoj porodici jer se takvo nešto prvi puta dešava u Mostaru, poslije brojnih nemilih i strašnih događaja, počev od završetka ratnih sukoba do danas.

Mladić se slikao čučeći na mezaru uz poruku “Gazi po balijama”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Danas su Romeo Biokšić i njegov sin (počinilac) sa buketom cvijeća i uz „ponizno izvinjenje“ oskrnavljenom mezarju (grobu) moje nene Hurije, pristupili lično kako bi se javno i još jedanput izvinuli prvenstveno umrloj neni Huriji, njenoj porodici i potomcima ali i cijelom bošnjačkom, muslimanskom narodu Raštana i Bošnjacima generalno. Duboko šokirani i zatečeni gnusnim činom maloljetne osobe, suočeni sa teškim posljedicama po zdravlje naše najuže porodice te na molbu porodice Biokšić, da dođu, poklone se žrtvi ovog necivilizacijskog čina i još jedanput-upute javno izvinjenje i žaljenje radi učinjenog, kao ljudi, vjernici i sugrađani-u konačnici, danas smo zajedno došli na mjesto izvršenja ovog krivičnog djela.

Izvor : Facebook

Imajući u vidu opšte stanje našega društva i ukupna dešavanja u svijetu, ne tako dalekom od nas kao i događajima koji su iza nas, u najboljim interesima naše djece i našega grada, a naročito po preporuci Islamske zajednice grada Mostara, ovim putem obavještavam javnost da moja oštećena porodica prihvata izvinjenje kao ljudski, normalan i moralan čin i kao jedino što porodica Biokšić danas i može učiniti sa svoje strane.

Prijava je podnesena, izvinjenje sa lica mjesta je upućeno i najiskrenije molimo Svevišnjega Boga da se ovo zlo završi na tome.

Hvala svima na ljudskom razumijevanju i podršci”, naveo je Dumpor.

Podsjetimo, otac se oglasio jučer i uputio je javno izvinjenje svim Bošnjacima navodeći kako je “njegovo malodobno dijete uradilo jedan sramotni, poražavajući, osuđujući čin zajedno sa još jednom malodobnom osobom koja ga je slikala”.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

RASKRINKAN POZNATI NEKAD BRAČNI PAR: PRAVA ISTINA O RAZVODU JE ŠOKANTNA, TU JE I KLJUČNI DOKAZ – Senzacija

RASKRINKAN POZNATI NEKAD BRAČNI PAR: PRAVA ISTINA O RAZVODU JE ŠOKANTNA, TU JE I KLJUČNI DOKAZ – Senzacija

Vjenčali se Jennifer Lopez i Ben Affleck

Vjenčali se Jennifer Lopez i Ben Affleck