in

MOJA EGZISTENCIJA JE U AMERICI: Čenga sređivao svoj stan godinama

MOJA EGZISTENCIJA JE U AMERICI: Čenga sređivao svoj stan godinama
Slatka-Tajna.Eu

Jedan od pobjednika ove sezone “Nikad nije kasno” Amer Čengić Čenga, došao je iz Amerike kako bi učestvovao u muzičkom takmičenju. Život preko okeana donio mu je mnogo toga i da sa razlogom ne planira da se vrati u rodnu Bosnu i Hercegovinu.

Pjevač je davnih dana pronašao sreću u Sjedinjenim Državama, tačnije u divnom mjestu Klirvoter u saveznoj državi Floridi, koje se nalazi na obali okeana.

Nevjerovatno je koliko sam prijatelja stekao za ovih šest mjeseci tokom takmičenja, iznenađen sam gostoprimstvom. Moja egzistencija je u Americi. Izvjesno je da ću doći zbog muzike na neki određeni vremenski period, ali nikada više neću živjeti u bivšoj Jugoslaviji – započeo je Čenga, koji je oduševio publiku izvođenjem rok muzike, te je dodao:

Muzika je bila hobi, nisam htio od toga da živim. Pjevao sam po našim lokalima, ali zarađujem od svog limo servisa. Osnovao sam malu kompaniju prije 15 godina i imam nekoliko vozila, vozim malo viši stalež i od toga živim – rekao je Čenga te otkrio kako je sređivao stan.

– Volim jednostavnost u svakom smislu te riječi. Time se vodim otkad sam se razveo i lakše živim. Sve sam sam sredio, jako sam specifičan. Kupio sam ovaj trosoban stan kao krš i osam mjeseci sam svaki dan radio na njemu i uređivao ga po mom viđenju. Nisam štedio, jako je skup. Nemam fotografije članova porodice, milje na televizoru i slično što se očekuje od svakog Balkanca – rekao je Čenga kroz smijeh, ali zato ima sliku Boba Marlija.

– Slučajno sam jedan dan prošao pored jedne garažne rasprodaje i vidio sam taj rad. Platio sam je svega 1,5 dolar, a poslije sam kupio ram – rekao je Čenga.

Policu iznad televizora krase tri crna pojasa.

Takmičio sam se u tekvandou, imam crni pojas. Ostvario sam tri pobjede, a zadnja pobjeda je bila u teškoj kategoriji u pet država u Americi – rekao je pjevač, te je dodao koja mu je omiljena stvar u kući:

Tri samurajska mača ekstremnog kvaliteta – naglašava.

(Express/ Blic)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Gulaš od pileće džigerice

Gulaš od pileće džigerice

Između kineskog kredita i elektrane u BiH zakonske prepreke

Između kineskog kredita i elektrane u BiH zakonske prepreke