in

MENIL VELIOSKI: Ženidbom ne želim razočarati ženski dio publike

MENIL VELIOSKI: Ženidbom ne želim razočarati ženski dio publike
Slatka-Tajna.Eu

Menil Velioski je mladi i izuzetno talentirani Makedonac, pjevač narodne muzike, koji je za samo nekoliko godina, uspio stvoriti uspješno ime i karijeru. Za tih nekoliko godina Menil je snimio čak osam vlastitih pjesama i tri dueta. Njegovu karijeru od samog početka vodi iskusni estradni menadžer Sabit Saša Dervišević.

-Evo već, dragom Bogu hvala, radim punu godinu dana, a one dvije godine nerada proveo sam radeći na sebi, usavršavao sam svoj repertoar, družio se sa prijateljima i porodicom – rekao nam je ovaj simpatični i veseli Makedonac.

Da li si razmišljao o promjeni zanimanja, obzirom kad nisi radio nije bilo ni novca?

-Ne, nisam, jer meni je ta korona dobrodošla, jer smo prije globalnog zatvaranja zaista mnogo radili, mnogo putovali, sve mi je to jako prijalo. Odmorio sam se i psihički i fizički. Ja imam 21 godinu, a već imam šest godina estradnog staža. Na estradi sam od dječaka izrastao u momka. Ali, oduvijek sam želio i o tome sam razmišljao da budem pjevač. Ne žalim zbog tog nekog, hajdemo reći, uskraćenog djetinjstva, jer pored sebe imam odlične saradnike. Prije šest godina i danas dosta se toga promijenilo u mom mladom životu. Jednostavno, imao sam tu privilegiju da se sve kockice poslože i da sam danas tu gdje jesam, a želim još više.

Pored glas potrebna je i sreća, a tvoja sreća u svemu ovome bio je, ko?

-Ja sam imao sreću, ali zaista sreću što sam upoznao Sašu Derviševića. Ja sam oduvijek vjerovao u sudbinu i ono što ti je propisano rođenjem to će se i desiti. Vjernik sam i uveliko vjerujem u sudbinu. Moje razmišljanje je takvo, da se u životu ništa slučajno ne dešava, pa ni naše upoznavanje i saradnja.

Ko odlučuje koju ćeš pjesmu snimiti?

-Iskreno, moje prve dvije pjesme birao je Saša, poslije toga Mile Kitić nas je upoznao sa Perom Stokanovićem, pa sam nakon toga ja odlučivao. Inače sam jako uporan, pa i dosadan, kada mi se neka pjesma dopadne, obavezno želim da je snimim. Nakon toga istrajavao sam sam na daljnoj saradnji sa Stokanovićem.

Imaš tri snimljena dueta, prvi je sa Teom Tairović, drugi sa pjevačicom Ariom iz Bugarske, a treći najsvježiji sa Miletom Kitićem?

-Svaki od tih dueta donio mi je nešto posebno u karijeri, i svaki mi je pomogao na svoj način. Svojevremeno smo recimo Tea i ja, bili takoreći na samom početku. A, danas je Tea najpopularnija, najtraženija, najslušanija pjevačica regiona. Za Milete ne treba puno da pričam, o njemu govori njegova uspješna višedecenijska karijera.

Ako nastaviš ovim tempom snimati duete, može se desiti da sustigneš Halida Bešlića koji ima zaista mnogo snimljenih dueta?

-Pa, radi se na tome. Halid je naš iskreni prijatelj, kako u poslu, tako i u privatnom životu. Halid je nezamjenjiv. Ali, o nekom novom duetu sa nekim drugim nisam još razmišljao, ako se desi da kompozitor ponudi neku dobru pjesmu, onda bi se mogao početi tražiti neki pjevač ili pjevačica za duet. Ali, za sada od nekog novog dueta nema ništa.

Kako bi sebe opisao, kao estradnu zvijezdu ili?

-Ne, nikako. Ja sam oduvijek bio normalan, prizeman, ljubazan, jednostavno takva mi je priroda. Volim muziku, živim za muziku, volim druženje sa ljudima. Ne smatram se ufuranim, niti želim da to budem.

Da li ti se roditelji miješaju u karijeru?

-Ne, nikako. Oni imaju svoj život, ja svoj. Ali, sam po prirodi porodičan čovjek, jako mnogo ih volim, poštujem i cijenim sve što su učinili za mene. U njima imam veliku potporu, ali mi se ne miješaju u moj posao. Jako sam vezan za njih i volim slobodno vrijeme provoditi sa njima.

Da li si razmišljao da se mlad oženiš?

-Ne, iskreno nisam, jer mislim da mi je još rano za to. Ali, razmišljam o tome. Potencijalnih kanididatkinja ima, ali ne mogu još da se odlučim. Neprestana borba je u meni po tom pitanju. Ipak, ženidbom ne želim da razočaram ženski dio publike (smijeh).

Šta zamjeraš svom menadžeru?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Jedino zamjerku imam da je isuviše, čak i previše brz, jako brzo žuri. Šta god da radimo, sve želi nabrzinu. Ja prije svakog nastupa želim da se malo više sređujem, da stojim ispred ogledala, a ona mi govori, kako da treba da budem spontan. Spontan možda mogu da bude u šesdesetoj godini života, ali ne u dvadesetoj. Volim da sam uvijek lijepo stiliziran.

Vjeruješ u sudbinu, da li si vjernik?

-Jesam, odgajan sam u takvom duhu, zaista sam vjernik i vjerujem u dragog Boga.

Imao su tu privilegiju da kao dječačić upoznaš Šabana Šaulića, da budeš gost na njegovim nastupima, da se privatno družite. Poslije Šabana, ko je još za tebe neprikosnoven na estradi?

-Jedinstevni Mile Kitić. Mene jednostavno oduševljava njegova snaga, karizma koju ima, na koji način se približio mladoj publici, njegovi hitovi, ma sve. Dobar je drug, pozitivan je, veseo, zna mladim da se prilagodi, i dosta učim od njega. Između mene i Mileta je 50 godina razlike, ali mene godine ne interesuju, on je poput nekog mladića, pun pozitivne nergije. Po meni godine su samo broj, ali je veoma bitno kako ih neko nosi i doživljava.

Kakav si privatno?

-Ja sam jako odgovoran i jako sam sposoban za svoje godine. Znam da budem pravi domaćin, razumijem se u kućanske poslove, znam da spremam, čistim, da dosta jela sam skuham. Živim na granici sa Italijom i razumijem se dosta u italijansku kuhinju. Meni jednostavno more i klima pored mora mi dosta prija.

Planovi?

-Naravno prije svega nove pjesme, nastupi, u oktobru imam snimanje jedne TV emisije sa Halidom Bešlićem, a on u novembru ima veliki koncert u Beogradu i nadam se da ću se i ja tu moći predstaviti u pravom svjetlu. Tako mi je obećao, ali vidjet ćemo još.

Saša me podučava finansijama

Nakon pet godina karijere i sa tvojom 21 godinom života, da li si finansijski dobro situiran?

-Da jesam, hvala dragom Bogu. To mogu da potvrdim, jer kada se radi, onda se i zaradi. Za sada novac štedim, ali i ulažem, ali imam od koga i da učim. Tu je Saša koji me jako dobro podučava finansijama. Slušam njegove savjete i savjete naših prijatelaj. Učim od Saše.

Nađem vremena za svaku ženu

Kao izlaziš nakraj sa djevojkama, ženama koje su na nastupima pomalo navalentne?

-Pa, nađe se vremena za svaku, da je ispoštujem. Ja volim ženski rod, volim žene. Ima raznih situacija, posebno u našem poslu, ljudi se napiju, pa i žene, poneke budu grube i agresivne, ali ipak izađem na kraj sa njom.

Razgovarao: Bato ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Retrospektiva Perspektive: Političari u paralelnom lagodnom svijetu

Retrospektiva Perspektive: Političari u paralelnom lagodnom svijetu

Ronaldo se vraća u Sporting

Ronaldo se vraća u Sporting