in

Jahorina Ultra trail: Nagradni fond 15.000 KM

Jahorina Ultra trail: Nagradni fond 15.000 KM
Slatka-Tajna.Eu
Jahorina Ultra trail: Nagradni fond 15.000 KM

Dvije države, mnogo planina i jedan događaj – moto je ovogodišnjeg Jahorina Ultra traila, za koji je predviđeni nagradni fond 15.000 KM.

Trail trčanje je spokoj u haotičnom, svakodnevnom životu pojedinca, tišina koja mu je potrebna prije nego započne svaki svoj dan prepun buke i mir koji mu je potreban kada je njegov um u ratu, poručuju organizatori i pozivaju sve na događaj na kojem najduža i najzahtjevnija trka Ultra kreće iz Srbije, sa Mokre gore, iz hotela “Iver”, a poslije 126 km završava na Jahorini, kod hotela “Rajska dolina”.

“Ona nosi 5 ITRA poena, ona je naš pečat i ponos,  njom smo pomjerili granice u organizaciji trail trka, a njom simbolično i spajamo granice, odnosno dvije države Republiku Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Negdje na sredini Ultra trke u Rogatici, iz hotela ‘Park’, kreće Maxi trka, koja prati rutu Ultre i poslije 70 km završava u hotelu ‘Rajska dolina’, a finišerima donosi 3 ITRA poena”, objašnjavaju organizatori.

Ove dvije trke startuju u subotu, 23. jula, dok dan kasnije su još dvije manje zahtjevne, ali ništa manje atraktivne. Midi je kružna ruta dužine 27 km, koja počinje i završava se kod hotela “Rajska dolina”. Omogućava trkačima da upoznaju sve atraktivne predjele Jahorine, od Gole Jahorine, preko izvora Prače i najatraktivnijih šumskih dijelova. Za ovu trku ima i najviše prijava. Mini je dužine 10 km, koja predstavlja kružnu rutu koja počinje i završava ispred Olimpijskog bara. Posebno je atraktivna jer Mini trka ove godine uključuje i vožnju gondolom “Poljice”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Startni paket za sve trkače uključuje divne, posebno dizajnirane Compressport majice, prilagođenog kvaliteta upravo potrebama trail trkača. Svi finišeri dobijaju medalje napravljene od prirodnih materijala, a nagradni fond iznosi 15.000 KM u novčanim i materijalnim nagradama.

“Vrijedni tim Jahorina Ultra traila radi na pripremi staza, već je počelo markiranje, biraju se najljepši pogledi i krajolici za fotografisanje, pripremljene su bogate stanice. Svake godine pravimo iskorake u organizaciji, tako da je pripremljen i veliki broj iznenađenja za takmičare. Otvorene su i last minute prijave, koje su za trke Maxi, Midi i Mini moguće do 18. jula. Sve trke Jahorina Ultra traila 2022. zahtijevaju poštovanje i kontemplaciju, duboko poniranje u misli, posmatranje sebe i svijeta oko sebe. Ovi događaji su mjesta na koja trkači odlaze kako bi otključali dio sebe koji još ne poznaju”, dodaju organizatori.

Sponzori projekta su: “Petrol”, “M:tel”, “Samsung”, “Voda Sara”, “Sunnto”, “BeoSport”, “Coloseum clab”, “Nutrino Lab”, “Nelt”, “Euroznak”, “Bracom, Red” “Bull”, “Planet Bike”, “Dynafit”, “Trek”, “Best trgovine”, “Šeher pak Sarajevo”, “Nedomex”, “PharmaSan”, hotel “Rajska dolina”, Opština Rogatica, “Master Fizikal”, “Sport Vision”, “Zlatno zrno”, “Skijalište Iver”, Turistička organizacija Republike Srpske, Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo, Turistička organizacija Opštine Pale, “Vizion, Hotel Park”, te hotel “Termag”. Medijski partneri su “Glas Srpske” i “Nezavisne novine”, “Avaz, RSG radio, Antena Sarajevo, Radio Mix, “Liliumu” i “Vivo Studio”.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KARLEUŠA JE HTJELA KARIĆU DJECU DA RODI, A OVAKO BI SE ZVALA: Nema veze sa imenima Atina i Nika

KARLEUŠA JE HTJELA KARIĆU DJECU DA RODI, A OVAKO BI SE ZVALA: Nema veze sa imenima Atina i Nika

Selma Bajrami uživa u ljubavi: Pjevačica otkrila sve o vezi sa Denisom! Spojila nas je ista sudbina – Ekspanzija.com

Selma Bajrami uživa u ljubavi: Pjevačica otkrila sve o vezi sa Denisom! Spojila nas je ista sudbina – Ekspanzija.com