in

CFMOTO PREDSTAVIO NOVE CFORCE X4 i CFORCE X5 MODELE NA JUGU FRANCUSKE

Slatka-Tajna.Eu

Evropska premijera je održana u izuzetnom ambijentu poznate vinarije Chateau de Lastours, koja na svom imanju posjeduje više od 80km puteva i poligona za testiranje vozila namenjenih vožnji u najrazličitijim uslovima.

Uz prisustvo od preko 50 učesnika koji su mahom bili novinari iz cijele Evrope ali i regionalni distributeri, održane su različite radionice i testiranja vozila prilikom kojih su prikazani svi noviteti, unapređenja i funkcionalnosti novih modela.

CFORCE X4 i CFORCE X5 su nasljednici, već́ dokazano najprodavanijih modela CFORCE 450 i CFORCE 520 koji su do sada prodati u preko 100.000 jedinica u citatom svijetu, a nove modele odlikuje unapređena upravljivost i tehničke karakteristike vozila, unapređena ergonomija položaja vozača, poboljšan dizajn, kao i sam doživljaj i lakoća upravljanja ovim vozilima.

Nova generacija CFORCE X4 i CFORCE X5 modela donosi moderan futuristički dizajn, gdje posebnu pažnju privlače LED svjetlosne grupe, koje mu daju oštar i agresivan izgled. Novi modeli posjeduju DNK modela CFORCE 625 koji se izuzetno dobro pokazao u svim segmentima zbog svog naprednog dizajna pa je i kod novih modela izraženo vidljiv taj pristup.

Na novim modelima je znatno unapređen radijus okretanja, kao i sama upravljivost prilikom vožnje od čak 25% u poređenju sa prethodnim modelom. Ovo je izuzetno važno unapređenje jer pomaže čak i manje iskusnim vozačima da se kreću po terenima koji su zahtjevni, a u isto vrijeme umor vozača prilikom dužih i napornijih distanci se svodi na minumum, a samim tim i potencijalne greške koje se najčešće javljaju zbog umora ili manjka iskustva vozača.

Udobnost je unapređena u nekoliko segmenata, oba vozila se sada nalaze odignuta 25.40cm od tla, a prilazni ugao prednje osovine je dodatno unapređen, što uz dodatno povećanu putanju suspenzije od čak 26% garantuje da će oba prikazana modela lako odgovoriti na sve terene koji se nađu pred njima, a posebno na one najzahtijevanije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Kada je u pitanju udobnost dodatno je poboljšana ergonomija položaja vozača, pozicija i oblik rezervoara, kao i oblik i materijal sjedišta. Sjedište je izrađeno od pjene koja pruža izuzetnu udobnost, vozačev dio sjedišta je ergonomski dizajniran tako da vozač ima još bolju i veću kontrolu nad samim vozilom bilo da sijedi ili da stoji. Također zadnji dio sjedišta, namjenjen za suvozača je proširen, a naslon na koji se nastavlja pruža dodatnu sigurnost i udobnost suvozaču, čiji je položaj osjetno unapređen u odnosu na prethodni model.

Pored ergonomije samog rezervora i njegovog položaja u odnosu na vozača, povećan je i njegov kapacitet koji sada iznosi 17 litara, što je povećanje od gotovo 20% u odnosu na prethodni model.

Usisno/Izduvni sistem je u odnosu na prethodni model povišen za 120 milimetara, a to znači da čak i jako duboka voda koja vam se nađe na putu neće predstavljati problem.

Ono što je posebno prijmetno jesu smanjene vibracije za nevjerovatnih 30% pa novi CFORCE X4 i CFORCE X5 model imaju najmanje vibracije u čitavoj klasi ATV vozila u ovoj kubikaži. Osjetna razlika se vidi i u temperaturi koju agregat stvara u sporohodnom modu vožnje koja je smanjena za čak 25%, što znači da nema brige od potencijalnog pregrijavnja čak i u najvećim opterećenjima koja budu postavljena kao zadatak.

Na modelu CFORCE X4 nas očekuje digitalni displej od 3,5 inča, dok nas na modelu CFORCE X5 očekuje digitalni displej od 5 inča koji daje još bolju vidljivost u odnosu na predhodne modele jer je dodatno unapređeno pozadinsko osvjetljenje sa mnogo korisnih informacija za samog vozača.

Ovom prezentacijom CFMOTO kompanija je pokazala da zauzima najviši pristup ne samo u razvoju svojih proizvoda već i u načinu na koji ih prezentuje. Premijera koju je kompanija CFMOTO organizovala za svoje nove X4 i X5 modele je još jednom potvrdila da pripada premijum segmentu proizvođača.

Dolazak modela X4 i X5  na naše tržište se očekuje za nekoliko mjeseci o čemu se detaljnije možete informisati putem websajta www.cfmoto.ba

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ملك الصقور يحيى الزعبي 🤣🤣🤣 #ضحك #اطفال #بيبي #baby bab

NAKON TAČNO MJESEC DANA MICHEL ODGOVORIO PAHORU: ‘Ovo je jasan znak da je evropski put za BiH otvoren, POD UVJETOM DA…’