in

Husićev Valderama igrač za reprezentaciju

Husićev Valderama igrač za reprezentaciju
Slatka-Tajna.Eu
Husićev Valderama igrač za reprezentaciju

Rijetke su utakmice lišene rezultatske neizvjesnosti, kao što je revanš susret Tuzla Cityja s predstavnikom iz San Marina.

U pedesetak minuta gosti iz San Marina su kako tako čuvali svoj gol. Potom je brana popustila. Pogodio je ko god je šutirao prema golu. Bilo je smišljenih poteza, lijepih akcija, driblinga, golova. Za tim Dragana Jovića bio je lakši trening.

Osim Veležu Grbavica je bila sretna i Tuzlacima.

Epitet utakmice mogao je ponijeti i Šukilović i Smajlagić i Čeliković. Svi osim kapetana na golu Nevresa Fejzića. Koji je pojavom ulijevao samopouzdanje svom timu. Sve što je i išlo ka njegovom golu “Fejza” je pravovremeno reagirao.

Ipak igrač utakmice je devetnaestogodišnji Harun Karić. Tuzlanski Valderama. Koji i po igri i frizuri podsjeća na kolumbijskog velemajstora Carlosa Valderamu.

Karić, iako među najmlađima igrao je zrelo, taktički vrlo disciplinirano. Odigrao je bez i jedne izgubljene lopte, pri tom bio začetnik akcija iz kojih su padali golovi.

Karića nije bilo na popisu U 21. Valjda što je proljetos igrao u Prvoj ligi. Bio je na kaljenju u Gradini. Prije toga “Valderama” igrao je evropsku Ligu za juniore Zvijezde 09.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kaljenje se pokazalo kao pun pogodak. Očeličio je Karić na terenima na kojima važe neka druga pravila. I evo ga u prvom timu Tuzle.

Azmir Husić, savjetnik Tuzla Citya ima kapitalca, pravog dragulja. Igrača, ne za U 21 već za A tim.

Dal Varešanović i Harun Karić su dva najbolja mlada veznjaka u BiH. Možda i tandem u reprezentaciji za naredno desetljeće.

S.R.

The post Husićev Valderama igrač za reprezentaciju appeared first on Sportske.ba.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Otvoreno o požarima koji bjesne Dalmacijom

Otvoreno o požarima koji bjesne Dalmacijom

HNŽ: 249 testiranih, 87 pozitivnih / Bljesak.info

HNŽ: 249 testiranih, 87 pozitivnih / Bljesak.info