in

Novak Đoković izazvao ovacije u Visokom

Novak Đoković izazvao ovacije u Visokom

​Visoko je u srijedu bilo centar ovog dijela Evrope, bar kada je tenis u pitanju. Da se za ovaj gradić u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine nadaleko čuje ponovo se pobrinuo jedan od najboljih tenisera svijeta, aktuelni osvajač Vimbldona, te vlasnik 21. grend slem titule Novak Đokovića.

Samo tri dana nakon što je na Centralnom terenu Vimbldona savladao Nika Kirjosa, srpski teniser se pojavio u “Arheološko-turističkom parku Ravne 2” gdje je svojim prisustvom uveličao otvarenje regionalnog centra za pripreme vrhunskih tenisera.

“Hvala svima što ste došli. Mi smo svi prijatelji i rivali, hvala Aljažu, Aldinu i Ivanu što su došli. Hvala svima vama, ipak se ovo dešavaa jednaput, drago mi je da ja imam priliku da budem ovde na veličanstvenom događaju. Puno ima mladog sveta i dece, nama je tada puno srece, svi smo bili tako mladi, Lepo je to videti. Hvala Semiru, svaka čast na ovome. Mi sada imamo mogućnot iz regiona da treniramo ovde”, rekao je Đoković.

Đoković je izazvao ovacije prisutnih kada se pojavio na terenu. Brzo nakon toga odigraće dva egzibiciona meča, po jedan set Ivana Dodiga iz Hrvatske, te zatim protiv Aljaža Bedena. Inače, cijeli dan u Visokom je vladala sjajna atmosfera i euforija uoči novog dolaska Đokovića u grad u kojem je često bio gost u posljednje vrijeme. Ovo je bila jedna od brojnih posjeta Visokom, prvi put se na iznenađenje cijele javnosti pojavio još u julu 2020. godine i od tada je redovan gost. 

“Ovo je praznik tenisa i sporta i neštio više od igre. Dan za pamćenje. Novak je ovdje volje i ljudi su ga otvorenog srca primili. Novak je dao ima regionalni centar za pripreme vrhunskih terena. Sa Novakom smo dogovorili da od sljedeće godine organizujemo ‘Piramida kup’, tako da postajemo i zemlja tenisa”, rekao je glavni krivac za ovaj spektakl, prvi čovjek “bosanskih piramida” Semir Osmanagić.

Teren broj 1 sa tvrdom podlogom bio je premali da primi sve posjetioce koji je na tribinama bilo oko 1.500.

Novak je na današnjem događaju primio brojne nagrade, počev od Olimpijskog komiteta, pa do grada Visokog čiji čelnici su se zahvalili na svemu što je do sada učinio.

Komentariši

Written by Redakcija

Požar u Dalmaciji više se ne širi, na terenu vatrogasci i kanaderi

Požar u Dalmaciji više se ne širi, na terenu vatrogasci i kanaderi

Ja sam gospodarica u našem braku: Evo kako je Danijela Dimitrovska pričala o odnosu sa Amidžićem koji je trajao 10 godina! – Senzacija

Ja sam gospodarica u našem braku: Evo kako je Danijela Dimitrovska pričala o odnosu sa Amidžićem koji je trajao 10 godina! – Senzacija