in

Mostar domaćin međunarodnog cliff diving trening kampa / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad na Neretvi će krajem idućeg mjeseca po sedmi put ugostiti takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. Pored novog nastupa najboljih svjetskih skakača i skakačica na Starom mostu, ove godine će od 23. do 28. kolovoza biti organiziran i međunarodni cliff diving trening kamp na kojem će vještine brusiti neki budući šampioni.

Legenda cliff divinga, Kolumbijac Orlando Duque, nedavno je u Mostaru prisustvovao svečanom otvaranju obnovljene skakaonice Duradžik u blizini Starog mosta, projekta iza kojeg stoji Kluba skakača u vodu ”Mostari”.

Tom prilikom rečeno je da će skakaonica služiti skakačima iz BiH i svijeta, te da su planirana natjecanja, radionice i škole skokova. Mjesec dana kasnije, najavljena je prva aktivnost na obnovljenoj skakaonici.

Krajem idućeg mjeseca, točnije 27. kolovoza, Stari most će ponovo biti pozornica Red Bull Cliff Diving takmičenja, a tom prilikom će se od 23. do 28. kolovoza održati i međunarodni cliff diving trening kamp, na kojem će sudionici iz cijele Europe trenirati sa bivšim svjetskim prvakom i učiti od njega.

Foto: PR / Mostar domaćin međunarodnog cliff diving trening kampa

Trening kamp je otvoren za sve talentirane cliff divere iz cijele Europe, rođene između 23. kolovoza 2004. i 23. kolovoza 2006. godine, a prijave se mogu napraviti ovdje. Za prijavu je potrebno ostaviti osnovne podatke, kratki uvod o sebi, video sa kompilacijom skokova (u trajanju od najmanje 60 sekundi), te popis skokova koje izvodite. Prijave će pregledati osobno Orlando Duque i 2. kolovoza objaviti imena najmanje 15 skakača odabranih za kamp.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Sudionici će na kampu imati jedinstvenu priliku učiti od velikih imena cliff divinga, koja će im prenijeti svoja znanja i iskustva u svim segmentima bitnim za uspješnu skakačku karijeru.

Nakon raskošne natjecateljske karijere, u kojoj je osvojio sve što se moglo osvojiti, Duque – inače veliki prijatelj Mostara i Bosne i Hercegovine – sada je sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

Na Duradžiku su se godinama mladi skakači pripremali za skok sa Starog mosta. Možda baš zahvaljujući obnovljenoj skakaonici, Bosna i Hercegovina jednog dana u Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu bude imala svoje predstavnike, koji će vještinu steći upravo na Duradžiku.

Sve informacije i vijesti o trening kampu i Red Bull Cliff Diving sezoni 2022 dostupne su na službenoj stranici natjecanja.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RASKID UŽIVO: Dalila ostavila Cara pred milionima gledatelja!

Koliko je zdrav indijski orah većina ljudi i ne zna