in

RAT UŽIVO: Strani državljani osuđeni na smrt u Donjecku se žalili na presudu

RAT UŽIVO: Strani državljani osuđeni na smrt u Donjecku se žalili na presudu
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Strani državljani osuđeni na smrt u Donjecku se žalili na presudu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxhxknzwiaabktl.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxhxknzwiaabktl.jpg”,”caption”:””,”bg”:”353342″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxhop3rwaaivarh.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxhop3rwaaivarh.jpg”,”caption”:””,”bg”:”93969b”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxhf3jexwaanby1.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxhf3jexwaanby1.jpg”,”caption”:””,”bg”:”b4884b”}]

12:09 “Strani državljani osuđeni na smrt u Narodnoj Republici Donjeck (DNR) uložili su žalbu na presude”, rekao je lokalni čelnik Denis Pušilin. “Svi stranci osuđeni na smrt uložili su žalbe. Ako sud potvrdi njihove kazne, bit će pogubljeni od strane streljačkog voda”, rekao je Pušilin.

“Više od 100 pripadnika bojne Azov priprema se za suđenje, njihovi slučajevi temeljeni su na dokazima i oni se nalaze u pritvoru”, rekao je. “Odgovarajuće pripreme su u tijeku. Svakome će se suditi individualno”, rekao je Pušilin, a prenosi Interfax.

11:02 Ruska novinska agencija RIA Novosti javlja da je rusko izaslanstvo doputovalo u Tursku na razgovore o izvozu žitarica iz Ukrajine. Pozivaju se na diplomatski izvor.

Izvor im je rekao da postoji “visoko povjerenje” u napredak u današnjim pregovorima, u kojima će se vojna izaslanstva iz Turske, Rusije i Ukrajine sastati s izaslanstvom UN-a na tajnoj lokaciji.

09.35 Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva objavilo je da bi ruske snage mogle u sljedećim danima zauzeti nekoliko manjih gradova u Donbasu, uključujući Siversk i Dolinu na prilazima Slovjansku i Kramatorsku. “Urbana područja Slovjanska i Kramatorska vjerojatno će ostati glavni ciljevi ove faze operacije“, navodi se u izvješću britanske obavještajne službe.

Rusija nastavlja nastojati potkopati legitimitet ukrajinske države i konsolidirati vlastitu upravu i administrativnu kontrolu nad okupiranim dijelovima Ukrajine, navodi Ministarstvo obrane. “Nedavno je to uključivalo inicijativu za bratimljenje ruskih i ukrajinskih gradova i regija kako bi se razvile uprave i dekret koji bi Ukrajincima olakšao dobivanje ruskog državljanstva”, dodaju.

09.00 Ukrajina je objavila nove podatke o ruskim gubicima. Navode da je ubijeno 37.570 vojnika, uništeno 1649 tenkova, 3832 oklopnih vozila, te 217 aviona i 188 helikoptera.

08.15 Oružane snage uništavaju neprijateljska skladišta u Luganskoj oblasti, ali neprijatelj uzvraća raketiranjem civilnih ciljeva, javljaju ukrajinski mediji.

Slika

08.00 Ukrajina je pokrenula raketne napade dugog dometa na ruske snage u južnoj Ukrajini i uništila skladište strjeljiva, priopćila je njezina vojska, dok Rusija nastavlja bombardirati istok zemlje.

U napadu na Novu Kahovku u regiji Herson poginule su 52 osobe, priopćila je jučer ukrajinska vojska.

Vlasti grada koje je postavila Rusija rekle su da je najmanje sedam ljudi poginulo, a oko 70 ozlijeđeno, izvijestila je ruska novinska agencija TASS. Udar je uslijedio nakon što je Washington isporučio Ukrajini napredne mobilne topničke sustave HIMARS za koje Kijev kaže da ih njegove snage koriste sve učinkovitije. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća s bojišta.

Proruski dužnosnici rekli su da su u napadu ubijeni civili.

Područje je od strateške važnosti zbog pristupa Crnom moru, nekada uspješne poljoprivredne industrije i položaja sjeverno od Krima koji je anektirala Rusija.

Videosnimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju ogromnu vatrenu kuglu kako eksplodira prema noćnom nebu.

07.00 U okupiranom dijelu Luhansk regije gori skladište strjeljiva, neslužbeno se doznaje. 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NE BIH MU OPROSTILA NI JEDAN POGREŠAN KORAK: Dalila progovorila o odnosu sa Carem

NE BIH MU OPROSTILA NI JEDAN POGREŠAN KORAK: Dalila progovorila o odnosu sa Carem

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj psuje u Hagu

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj psuje u Hagu