Categories: Ostalo

Čeka nas blagi porast temperature idućih dana / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost, priopćeno je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka u osam sati: Bjelašnica pet stupnjeva, Ivan-sedlo i Sokolac 12, Sarajevo 13, Bihać, Bugojno i Drvar 14, Doboj, Livno i Prijedor 15, Sanski Most, Tuzla i Zenica 16, Gradačac i Grude 20, Trebinje 21, Mostar 23 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosi 950 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 33 stupnjeva. U Sarajevu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 25 stupnjeva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







U četvrtak će biti sunčano vrijeme uz umjeren porast oblačnosti tijekom poslijepodneva. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 28 do 34 stupnjeva.

U petak se očekuje sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 30 do 36, na jugu do 38 stupnjeva.

U subotu će također biti sunčano. Poslije podne umjeren porast oblačnosti u Bosni može uvjetovati lokalne pljuskove u središnjim, istočnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 29 do 34, na jugu do 38 stupnjeva.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

Sferopulos jedini pobijedio Obradovića pet puta zaredom

Osim što je doveo Zvezdu na prag ABA titule trener crveno-bijelih Janis Sferopulos može da…

2 minute ago

Održan šesti Sarajevo Innovation Summit sa fokusom na zelenu ekonomiju

U fokusu Summita 2024 bile su najaktuelnije teme današnjice – zelena ekonomija, zelena inovacija i…

3 minute ago

SVI GLEDALI SAMO U NJU: Teya Dora se nakon Eurosonga prvi put pojavila u javnosti

Mlada glazbena zvijezda Teya Dora vratila se iz Švedske gdje je predstavljala Srbiju na Eurosongu. Na prestižnom glazbenom…

57 minuta ago

Sočan recept u jednoj rečenici

Recept za rižu sa povrćem i piletinom je jedan od onih koji možete pripremiti uz…

1 sat ago

‘Svako da odradi svoj dio posla’, poruka sa samita lidera regiona i EU

Plan rasta za Zapadni Balkan predstavlja jasan signal posvećenosti Evropske unije ekonomskoj i demokratskoj transformaciji…

2 sata ago

SVAKI BI OD MENE POBJEGAO GLAVOM BEZ OBZIRA: Milica Pavlović ususret Areni otkrila zašto je i dalje slobodna

Regionalna zvijezda Milica Pavlović je organizirala druženje za novinare ususret koncertu koji će se održati 21. lipnja…

2 sata ago