in

RAT UŽIVO: Zastrašujući snimci nakon agresorskog rušenja stambene zgrade u Donjeckoj regiji, britanski obavještajci objavili novi izvještaj s ratišta…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxsbu2tx0aa2x7q.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxsbu2tx0aa2x7q.jpg”,”caption”:””,”bg”:”4e4b4c”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxr1po-waaaqzpf.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxr1po-waaaqzpf.jpg”,”caption”:””,”bg”:”3b3e28″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxplkwqxoaietda.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxplkwqxoaietda.jpg”,”caption”:””,”bg”:”989d92″}]

09.30 Rusko topništvo nastavlja s napadima na područje Slovjanska, objavilo je britansko ministarstvo odbrane u svom dnevnom izvještaju.

Grad Slovjansk se nalazi u okrugu Kramatorsk u regiji Donjeck. Britanci pišu da topništvo gađa grad iz okolice Izjuma na sjeveru i Lisičanska na istoku.

08.50 U blizini Krivog Roga ruske rakete uništile su industrijsko preduzeće – Vilkul, javljaju ukrajinski mediji.

08.45 Dva ulaza u raketiranu zgradu u Donjecku su potpuno uništena, a spasioci tragaju za preživjelima, objavio je guverner Pavlo Kirilenko.

07.45 Najmanje šest osoba je poginulo, a više od 30 ih je zarobljeno nakon što su ruske rakete Uragan pogodile peterokatnicu u ukrajinskoj regiji Donjeck, srušivši zgradu, rekao je guverner regije.

Guverner Pavlo Kirilenko objavio je na Telegramu da se napad dogodio u subotu navečer u gradu Časiv Jar.

Kazao je kako je potvrđeno da je šest osoba ubijeno i petero ranjeno te da su prema informacijama stanovnika najmanje 34 osobe vjerojatno zarobljene u ruševinama.

06.45 Ruska nacionalistička “Liberalno-demokratska stranka” predložila je da se riječ “predsjednik” u Rusiji zamjeni riječnu “vladar”, piše ruska državna agencija RIA Novosti.

“Naziv pozicije šefa države oduvijek nas je zbunjivao. Pojam ‘predsjednik’ u smislu čelnika izvršne vlasti prvi put je korišten tek krajem 18. stoljeća u SAD-u, a mnogo kasnije se proširio svijetom. Kod nas je to, po povijesnim standardima, nova riječ i dok se još uvijek nije potpuno ukorijenila, još je možemo zamijeniti. Na primjer, izrazom “šef države” ili riječju “vladar”. Obje su razumljivije ruskom uhu”, kažu iz stranke.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SARAJEVSKI „KULTUR SHOCK“ Jevđević: Iako skoro 30 godina živim u Seattleu, smatram se Sarajlijom

KANADA I AMERIKA GA ČEKAJU: Bubi najavio turneju