Categories: Estrada

“Bendovi Zovu 033” – Još jedan projekat za bh. muzičku scenu – Hayat Production

Nezaboravne 4 noći su iza nas kao kruna projekta “Bendovi Zovu 033” na kojem se radilo posljednjih 6 mjeseci. U ” Dječijoj Kući” održano Finale takmičarskog dijela programa.

Stručni žiri u sastavu: Ismeta Dervoz, Hamdija Salihbegović, Amir Misirlić i Ahmed Švrakić su dodjelili sljedeće nagrade:

  1. Bend ” POST REM” je osvojio NAGRADU FESTIVALA ZA NAJBOLJI BEND a koja obuhvata studijsko snimanje i video spot autorske pjesme u HAYAT PRODUCTION kao i izdavača za Bosnu i Hercegovinu.

2. Ana Milanović-solistica benda je osvojila nagradu za najperspektivniji ženski vokal, a Luka Stanić- Nagradu za najperspektivijeg mladog gitaristu festivala!

3. Bend ” EKVIVALENTI” je osvojio i nagradu publike- Radio Sarajevo i studijsko snimanje autorske pjesme u HAYAT PRODUCTION.

4. Adna Obuća- solistica benda je osvojila Nagradu za najperspektivniji ženski vokal festivala a Said Tutnjević je proglašen najperspektivnijim bubnjarem festivala.

5. Bend “MORGANA ” je dobio “Nagradu za najbolju autorsku pjesmu festivala” koja obuhvata studijsko snimanje pjesme i promociju iste u HAYAT PRODUCTION.

6. Ivan Rajić- solista benda je osvojio Nagradu za najperspektiviji muški vokal festivala.

7. Bend ” Jutro” je ušao u finalni dio takmičenja a njihova članica Adila Džindo je dobila nagradu za “Najperspektivniju basistkinju festivala” dok je Elma Šakić dobila nagradu za “Najperspektivniju klavijaturistkinju festivala”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







8. Bend “d’ Slang” je dobio Nagradu Publike- Radio Sarajevo II mjesto a njihov član Alen Cetin je proglašen Najperspektivnijim gitaristom festivala ” Bendovi Zovu 033”

9. Iz Benda ” Libero” – Amar Ferhatović je dobio Nagradu za najperspektivijeg basistu festivala, a Tarik Česljar je dobio Pohvalu za najperspektivijeg bubnjara festivala.

9. “Duo Bluzze” je dobio Nagradu Publike- Radio Sarajevo III mjesto kao i Nagradu za najkreativniji nastup na festivalu.

10. Metal bend “Magnistick” je predstavljao najmlađi basista Benjamin Brkić koji je dobio Pohvalu za najkreativnijeg mladog basistu festivala.

Mentori u sastavu : Ismet Nuno Arnautalić, Dino Olovčić, Ernad Bihorac i Jasmin Fajić su radili sa ovim mladim bendovima u proteklih 6 mjeseci. Svi bendovi su u ovom procesu napisali minimalno jednu autorsku pjesmu.

Redakcija

Recent Posts

MIONA OTKRILA DA LI BI MIJENJALA ŠA: Progovorila o tome da li kalkuliše u odnosu

U toku je emisija “Pitanja gledalaca”. Naredno pitanje koje je voditelj Milan Milošević pročitao bilo je za Mionu…

31 minuta ago

Rode 'sve rjeđe lete' iznad BiH

Rode 'sve rjeđe lete' iznad BiH

1 sat ago

Slavna ruska teniserka danas izgleda neprepoznatljivo

U karijeri je osvojila dvije gren slem titule (US Open, Rolan Garos) i važila je…

1 sat ago

(PAPARACO) PRVA FOTKA LUNE ĐOGANI NAKON ŠTO SE MARKO VRATIO IZ PRITVORA: VIDNO NERVOZNA U PIDŽAMI

Marko Miljković pušten je danas iz pritvora nakon šest sati saslušanja, a naša ekipa uslikala…

2 sata ago

Kakva je računica dužine vašeg života?

Zagađenje vazduha, plastični otpad, previše brige, previše sjedenja, ispijanje kafe, pljeskavice, rafinisani šećeri, gazirana pića…

2 sata ago

Sabina je zablistala večeras u Sarajevu, pogledajte ko je sve došao na predstavu poznatog bh. glumca

Enis Bešlagić večeras u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu ponovo igra svoju hit – predstavu…

2 sata ago