Categories: Estrada

“Bendovi Zovu 033” – Još jedan projekat za bh. muzičku scenu – Hayat Production

Nezaboravne 4 noći su iza nas kao kruna projekta “Bendovi Zovu 033” na kojem se radilo posljednjih 6 mjeseci. U ” Dječijoj Kući” održano Finale takmičarskog dijela programa.

Stručni žiri u sastavu: Ismeta Dervoz, Hamdija Salihbegović, Amir Misirlić i Ahmed Švrakić su dodjelili sljedeće nagrade:

  1. Bend ” POST REM” je osvojio NAGRADU FESTIVALA ZA NAJBOLJI BEND a koja obuhvata studijsko snimanje i video spot autorske pjesme u HAYAT PRODUCTION kao i izdavača za Bosnu i Hercegovinu.

2. Ana Milanović-solistica benda je osvojila nagradu za najperspektivniji ženski vokal, a Luka Stanić- Nagradu za najperspektivijeg mladog gitaristu festivala!

3. Bend ” EKVIVALENTI” je osvojio i nagradu publike- Radio Sarajevo i studijsko snimanje autorske pjesme u HAYAT PRODUCTION.

4. Adna Obuća- solistica benda je osvojila Nagradu za najperspektivniji ženski vokal festivala a Said Tutnjević je proglašen najperspektivnijim bubnjarem festivala.

5. Bend “MORGANA ” je dobio “Nagradu za najbolju autorsku pjesmu festivala” koja obuhvata studijsko snimanje pjesme i promociju iste u HAYAT PRODUCTION.

6. Ivan Rajić- solista benda je osvojio Nagradu za najperspektiviji muški vokal festivala.

7. Bend ” Jutro” je ušao u finalni dio takmičenja a njihova članica Adila Džindo je dobila nagradu za “Najperspektivniju basistkinju festivala” dok je Elma Šakić dobila nagradu za “Najperspektivniju klavijaturistkinju festivala”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







8. Bend “d’ Slang” je dobio Nagradu Publike- Radio Sarajevo II mjesto a njihov član Alen Cetin je proglašen Najperspektivnijim gitaristom festivala ” Bendovi Zovu 033”

9. Iz Benda ” Libero” – Amar Ferhatović je dobio Nagradu za najperspektivijeg basistu festivala, a Tarik Česljar je dobio Pohvalu za najperspektivijeg bubnjara festivala.

9. “Duo Bluzze” je dobio Nagradu Publike- Radio Sarajevo III mjesto kao i Nagradu za najkreativniji nastup na festivalu.

10. Metal bend “Magnistick” je predstavljao najmlađi basista Benjamin Brkić koji je dobio Pohvalu za najkreativnijeg mladog basistu festivala.

Mentori u sastavu : Ismet Nuno Arnautalić, Dino Olovčić, Ernad Bihorac i Jasmin Fajić su radili sa ovim mladim bendovima u proteklih 6 mjeseci. Svi bendovi su u ovom procesu napisali minimalno jednu autorsku pjesmu.

Redakcija

Recent Posts

Milvoki na ivici eliminacije, “metla” u pustinji

​Baksi su na pragu ispadanja, noćas im je Indijana očitala novu lekciju i došla do…

1 sat ago

Jakšić: Ne očekujem nove izbore; Dabro: Obrisi rješenja ovaj tjedan

Hrvatska ovaj tjedan ulazi u "post-izborni pregovarački rulet" kojeg igraju HDZ, DP i SDP. Neslužbene…

1 sat ago

Sok od koprive vitaminska bomba

Proljećni dani su idealni za detoks organizma i unos vitamina kojima ćete se osvježiti i…

3 sata ago

Novo čudo djevojčice iz Gradiške

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević nastavila je da pomjera granice i oduševljava svijet tenisa…

3 sata ago

U eksploziji vojne baze u Kambodži poginulo 20 ljudi

U vojnoj bazi poginulo 20 ljudiFoto: Oum Noun / REUTERSU eksploziji u vojnoj bazi u…

3 sata ago

Zvezda donijela odluku o sudbini Milana Borjana

​Omri Glazer će možda ovog ljeta možda napustiti "Marakanu", pošto ima mnogo zainteresovanih klubova za…

5 sati ago