in

AMER ČENGIĆ ČENGA, POBJEDNK „NIKAD NIJE KASNO“: Zakleo sam se da neću omanuti

AMER ČENGIĆ ČENGA, POBJEDNK „NIKAD NIJE KASNO“: Zakleo sam se da neću omanuti
Slatka-Tajna.Eu
AMER ČENGIĆ ČENGA, POBJEDNK „NIKAD NIJE KASNO“: Zakleo sam se da neću omanuti

Amer Čengić Čenga je pobjednik „Nikad nije kasno“ po mišljenju žirija. Došao je iz Amerike i nije zažalio, jer je tokom cijelog takmičenja ostavljao sjajan utisak. Sarajlija je stajlinzima, glasom i rokerskom energijom osvojio žiri i publiku, a nakon takmičenja sumirao je utiske i u intervjuu se prisjetio najzanimljivijih momenata.

Performans

Kakvi su utisci nakon pobjede u šou „Nikad nije kasno“?

-Utisci su od velikog značaja,jednog velikog iskustva. Izvukao sam najbolji rezultat iz takmičenja. Nisam očekivao, ali sve što se dešava je jedan produkt, jer sam dao od sebe maksimum da bi sve to bilo na jednom nivou koliko je god moguće. Svaki performans je bio što je bolje moguće realizovan.

Da li je pobjeda bila očekivana?

-Moja očekivanja u plasmanu među prvih dvanaest ili pobjedi su bila jako mala, po meni. Mada su svi to gledali kao pobjedu,ja sam to gledao kao jedan rezultat, koji će se desiti ako bude trebalo. Svi oko mene su mi govorili da će rezultat biti dobar, ali eto, ja nisam to doživljavao tako. Desit će se ako se desi, ali hvala Bogu, desila se pobjeda.

Kakva je bila konkurencija?

-Konkurencija u kojoj smo se zadesili, nas dvanaest takmičara je bila jaka. Svi su imali nekih četrdesetak posto nervoze ili napetosti, zbog toga što smo pjevači koji se takmičimo i dajemo najveće kvalitete. U toj konkurenciji smo gledali da bude sve dobro. Pošto smo još u nekoj fazi ameterizma, da tako kažem, proradila je nervoza. Otprilike se znalo kako ko se snalazi i pliva među finalistima. Mislim da je u pitanju samo jedan takmičarski karakter koji ti sam od sebe daje napetost i okruženje ti kaže da nema baš puno odstupanja od originalnosti. Mislim da je kod svakog od nas to bilo prisutno.

Kakvi su planovi?

-S obzirom da sam ja pobijedio u ovom takmičenju u sedmoj sezoni, moji planovi se nastavljaju, odnosono u fazi su nastavka daljnjeg performansa onoga što volim da radim, ali i onoga što očekuje publika od mene. U planu su pjesme, možda i album u narednih godinu dana. Sve su predispozicije da se nastavi onako kako sam krenuo. Mislim da ću oduševiti opet publiku koja je glavni segment. Zakleo sam se da neću omanuti.

Ima li mjesta za rok izvođače?

-Scena na našim prostorima je izuzetno velika. Tu svi pokušavaju naći svoje mjesto i sve je to velikih proporcija. Za svakog od nas ima mjesta. U našim žanrovima koje pružamo publici je neograničena mogućnost. Po svim statistikama se preferira više narodna muzika. To je jako fino i kvaliteno i svi mladi danas prate veterane. Neki drugi žanrovi su malo utihnuli uz nekog razloga. Vjerujem da je došla „takva generecija“. Toliko ima puno mjesta na sceni, rok nikad nije oskudjevao na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Ja sam jedan od onih koji pokušava da oživi to. Vidim da u „Zvezdama Granda“ mladi momci koji imaju jako dobre glasove vraćaju to na neke staze. Ako i ne oživi, neće umrijeti. Sad je opet pitanje neke nove generacije koja će to oživljavati nekim drugim kapacitetima, možda i bolje nego što je bilo. Mjesta ima za sve nas.

Kako je izgledalo slavlje nakon pobjede?

-Slavlje na samoj sceni i procedura slavlja prva tri mjesta je bila fenomelna. To je jedno veliko

iznenađenje za sa nas. I oni koji nisu uzeli neko od tri mjesta su počašćeni trofejima. Bilo je na zavidnom nivou i mogu reći da bih volio da se to opet desi, koliko je moguće u nekom drugom smislu. To je jedan duh svih nas takmiačra koji ostavlja dubok trag.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sa kojim od učesnika biste voljeli sarađivati?

-Saradnja sa takmičarima je ostavila pozitivan utisak.T o su sve jako fini ljudi. Mahom su to bili porodični ljudi, oni koji nisu, bili su kafanski, što znači veseli. Imam jako fino mišljenje o svakom do njih od početka. Na mene su trag ostavili Duba i Azzaro. Tako smo se našli u razgovoru, priči, pjesmi ali u tri različita žanra koja su ostavail trag na publiku. Nadam se da ćemo sarađivati, barem smo se dogovorili tako. Vidjećemo dokle će to dogurati jer smo na tri različite strane, ali ono što treba da se desi nije tako daleko.

Odsanjat ću san

Da li je pobjeda ostvarenje sna?

-To je jako značajno u smislu muzike i duhovnog života, što ne mogu reći da je možda za neke koji nisu došli do toga. Ja govorim o sebi. Ostvarenje mog sna je urodilo plodom. Nisam očekivao, ali sam dobio. Jedna smjernica koju mi je neku pružio. Kompletna ekipa „Nikad nji kasno“ je otvorila vrata. Ja ću to gledati da iskoristim maksimalno. Ako sam već dobio san da sanjam, onda ću ga i odsanjati.

Šta je bilo najteže tokom takmičenja?

-Nisam imao najteži trenutak. To je karakter širenja prijateljstva i čiste pozitive. Ako bi rekao da sam imao jedna težak tenutak nisam. Barem sam se ja osjećao komotno na sceni, međi ljudima, pred ekipom. Pred Žikom, Maretom, Sofrom i dobrim muzičarima, naravno Ivketom koji je to sve napravio komotno. Ti ljudi su stručni i obučeni da najteže trenutke prebaci na pozitvne i dobre. Ne bih stavljao u red ni jedan moj teški momenat u takmičenju. Kada bih sarađivao sa tim ljudima u daljem periodu ne bih ni imao nikakve teške trenutke.

Prvi utisak je najjači

Koji nastup pamtite?

-Prvi nastup sa pjesmom „21. vijek“ je bilo nešto najautentičnije, po mom mišljenju. Po izvedbi, susretu sa scenom, sa ekipom „Nikad nije kasno“. Jednostavno, taj jedan ulaz u samo takmičenje po meni bio je jako neobično dobrog karaktera. Gledao sam da tu izvučem najbolje utiske i predstavim se. Postigao sam taj efekat. Ništa se nije mijenjalo u svakom mom pojavljvanju u toku takmičenja, ali je to bio nastup koji je bio prvi. Mislim da ga svi pamte kao najjači, i ja se slažem. Mada, svaki od tih nastupa je bio identično dobar, ali prvi utisak je uvijek najjači.

Razgovarala: N. N.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Gdje i kako Bajram provodi Edin Džeko?

Gdje i kako Bajram provodi Edin Džeko?

‘Batak party’ proslavio 30. rođendan: ”Uvijek sam se trudio iz loših situacija izvući nešto pozitivno” / Bljesak.info

‘Batak party’ proslavio 30. rođendan: ”Uvijek sam se trudio iz loših situacija izvući nešto pozitivno” / Bljesak.info