in

RAT UŽIVO: Ukrajinska zastava vijori se na Zmijskom otoku, ukrajinske topničke jedinice gađaju ruske položaje…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/zastara.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/zastara.jpg”,”caption”:””,”bg”:”706a5a”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxchznmxwaedrfm.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxchznmxwaedrfm.jpg”,”caption”:””,”bg”:”403f43″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fw_btq9xeaaapbx.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fw_btq9xeaaapbx.jpg”,”caption”:””,”bg”:”aeb0b2″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxcq631wqamuslb.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/07\/fxcq631wqamuslb.jpg”,”caption”:””,”bg”:”29313b”}]

10.00 Na strateški važnom ukrajinskom otoku u Crnom moru, s kojeg su se ruske snage povukle prije nekoliko dana, vijori se ukrajinska zastava.

Fotografije ukrajinske zastave na Zmijskom otoku objavila je ukrajinska vojska.

09.00 Ukrajinske topničke jedinice gađaju ruske položaje.

08.00 Rusi su projektilima pogodili Odesu i Zmijski otok, javljaju ukrajinski mediji.

Slika

07.30 Ukrajinska militarizirana bespilotna letjelica uspjela je ubaciti improvizirano strjeljivo u otvoreni otvor ruskog tenka T-62.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


07.00 Pedagoški fakultet u ukrajinskome sjeveroistočnom gradu Harkivu razoren je u jučerašnjem ruskom napadu, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski.

Pogođena je glavna zgrada, predavaonice, sveučilišni muzej i znanstvena knjižnica, rekao je Zelenski u video obraćanju.

“To karakterizira rusku invaziju sa 100-postotnom tačnošću. Kad je riječ o definiciji barbarizma, ovaj udar to najbolje oslikava”, rekao je Zelenski.

06.00 Ukrajinski borci izveli su više “značajnih udara” na ruske logističke mete zahvaljujući novom zapadnom oružju, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

U svom noćnom videoobraćanju, Zelenski je rekao da udari “utječu na ofanzivni potencijal ruskih snaga”.

“Artiljerija koju nam je Zapad poslao je konačno počela bilježiti moćne udare. Njihova preciznost je tačno ono što nam je potrebno”, rekao je.

Zelenskij se referirao na američke višecijevne bacače raketa tipa HIMARS, izuzetno precizno dalekometno artiljerijsko oružje koje omogućava Ukrajincima da gađaju ruske snage i logističke mete na znatno većoj udaljenosti nego dosad.

“Gubici okupatora samo će se povećati ovaj tjedan, kao i teškoće u njihovoj opskrbi”, rekao je.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZA SEDAM DANA DOVELA LINIJU U RED: Tijana Milentijević smršala zbog spota

Zaštita i očuvanje okoliša: dm odabrao 17 eko projekata čiju će realizaciju podržati