in

UV zračenje ne šteti samo koži, već i očima

UV zračenje ne šteti samo koži, već i očima
Slatka-Tajna.Eu
UV zračenje ne šteti samo koži, već i očima

​Sa porastom temperatura i jačim sunčevim zračenjem povećava se i nivo štetnih UV zraka koji nam osim kože mogu oštetiti i oči.

Zbog toga bi trebalo da nosimo naočare za sunce sa sobom, gdje god da se zaputimo.

Naočare za sunce mnogima su neizostavni aksesoar. Prva su pomoć izgledu nakon neprospavane noći, borbe sa alergijama, a i daće vašoj modnoj kombinaciji drugačiji nivo.

Međutim, pored glamura i pogodnosti koje donose, da li su naočare za sunce neophodne? Zapravo postoji nekoliko medicinskih razloga zašto bi trebalo da se nađu na vašem licu, posebno u ljetnjim mjesecima.

Prednosti nošenja naočara za sunce

Ono što je možda i najvažnije – naočare za sunce štite oči od UV zraka.

“Kada ne nosite zaštitu, poput naočara za sunce, ultraljubičasto zračenje koje ne vidite prodire u oko, a strukture oka su veoma osjetljive na to. Kada svjetlost uđe u oko, ona pogađa makulu kao laserski zrak”, ističe oftalmolog dr Rebeka Tejlor za Tajm.

Nošenje naočara za sunce može da bude korisna, bezbjednosna praksa. Vid lako može da se ošteti na jakoj sunčevoj svjetlosti. Nošenje polarizovanih naočara za sunce je najbolji način da smanjite odsjaj od sunca.

Polarizovana sočiva vam pomažu da bolje vidite tako što prigušuju sunčeve zrake. Sa polarizovanim sočivima, vaše oči primaju samo vertikalne zrake sa kojima mogu da se nose, a pošto odsjaj obično dolazi od horizontalnih zraka, moći ćete da vidite bolje.

Naočare za sunce takođe mogu da pomognu u prevenciji glavobolje, posebno migrene, jer jaka svjetlost može da bude okidač, prenosi magazin.novosti.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
Zrinjski remizirao protiv Sheriffa, ali je bio bolji tim

Zrinjski remizirao protiv Sheriffa, ali je bio bolji tim

Sve spremno za europski okršaj u Mostaru

Sve spremno za europski okršaj u Mostaru