in

Nije smak sveta ako košarkaši ne odu na SP

Slatka-Tajna.Eu

Plasman košarkaške reprezentacije Srbije na Svjetsko prvenstvo 2023. godine pod velikim je znakom pitanja poslije poraza u kvalifikacijama od Letonije i Belgije, a proslavljeni reprezentativac Dejan Tomašević smatra da nije smak svijeta ukoliko se “Orlovi” ne plasiraju na planetarnu smotru.

Izabranici Svetislava Pešića u novoformiranu I grupu ušli su sa skorom 1-3, koliko ima i Velika Britanija.

Belgija i Turska imaju skor 2-2, Letonija i Grčka po 3-1, s tim što je značajan podatak da i Letonija i Belgija imaju bolji međusoban skor od Srbije.

“Treba svi da verujemo i podržimo ih pozitivnom energijom. Neće biti tragično ni ako se ne ode na Svetsko prvenstvo. Mnogo bi potrebnije bilo napraviti analizu zašto nam se to dešava. Nije košarka jedini sport. Svedoci smo čak i vaterpola, gde je bila velika smena generacija. To je sve normalno, ali voleo bih da se uradi dobra analiza i da vidimo šta je to što nam treba. Naš budžet saveza je i po nekoliko puta manji od budžeta Izraela, Mađarske ili nekih reprezentacija koje košarkaški ne vidimo na mapi”, izjavio je Tomašević za TV Prva.

On je istakao da će Srbija biti u krugu favorita za osvanjanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu (od 1. do 18. septembra) jer će nastupati u najjačem sastavu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Nekako mi se čini da su od te zemlje košarke ostali selektor Pešić, Savez i igrači koji su sad nekako razapeti na stubu srama i mi iz nekih fotelja koji smo tu da ih kritikujemo. Njima je najteže. Ako smo zemlja košarke, mi treba da im damo maksimalnu podršku. Nastavak kvalifikacija, pa Evropsko prvenstvo, siguran sam da će tada biti u mnogo boljoj situaciji. Siguran sam da će biti jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje zlatne medalje”, izjavio je Tomašević.

Kvalifikacije za Mundobasket reprezentacija Srbije nastavlja mečevima u avgustu, svega nekoliko dana pred početak Evropskog prvenstva na kojem će se u Pragu u D grupi takmičiti sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

Rival “Orlovima” 25. avgusta biće glavni favorit grupe Grčka, a 28. avgusta košarkaši Srbije gostovaće Turskoj.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

IMA JASAN STAV/ Prvo oglašavanje Duška Tošića nakon kraha braka sa JK: Ovo je poručio na pitanje o razvodu! – Senzacija

PRIČA O PJESMI ZORANA KALEZIĆA: Za Irenu