in

Jakirović odabrao: Poznat početni sastav Zrinjskog za meč protiv Sheriffa

Jakirović odabrao: Poznat početni sastav Zrinjskog za meč protiv Sheriffa
Slatka-Tajna.Eu
Jakirović odabrao: Poznat početni sastav Zrinjskog za meč protiv Sheriffa

Proteklog vikenda u Žepču održan je Malonogometni veteranski turnir prijateljstva „ Lug-Brankovići 2022“ a na kome su nastupile brojne ekipe iz mnogih bh. gradova i klubova.

Brojni posjetitelji iz Žepča, Zavidovića, Tešnja, Zenice, Usore, Jelaha, Maglaja… uživali su u nogometnim majstorijama nekadašnjih vrsnih nogometnih znalaca, a koji su svojim potezima, driblinzima, šutevima, efektnim odbranama oduševili ljubitelje nogometa.

Na turniru su nastupili nogometaši starosti 35 godina i stariji a dosta njih je pokazalo da još mogu odlično igrati. Završnica turnira donijela je izuzetno kvalitetne mečeve koji su ponudili svu ljepotu nogometne igre, poteze za „dušu i sjećanje“ i često puta su igrači bili nagrađivani salvama aplauza na otvorenoj sceni za prikazanu igru i zgoditke za TV špice. U prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe Porco Trade Doboj i Armani Trade Žepče.

Prisutni ljubitelji nogometa vidjeli su sjajan meč, obje ekipe pružile su kvalitetnu partiju, bilo je puno prilika na obje strane, viđeno je 5 zgoditaka, a završeno je rezultatom Porco Trade Doboj : Armani Trade Žepče 2:3.

U drugom polufinalu, koji je oduševio sve prisutne na tribinama, igrale su ekipe Udruga nogometnih vetarana Usora i Disco club Parallax Žepče. U regularnom dijelu meča nije bilo pobjednika, konačni rezultat je bio 1:1 i pristupilo se izvođenju penala.

Više sreće je imala ekipa Disco club Parallax koja je boljim izvođenjem penala (5:4) ušla u veliko finale.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U utakmici za 3. mjesto igrali su Udruga nogometnih veterana Usora i Porco Trade Doboj.Bila je to prava nogometna ljepotica, viđeno je dosta zgoditaka a slavila je ekipa Porco Trade Doboj koji su osvojili 3. mjesto rezultatom 6:3.

U finalnom meču koji je oduševio sve prisutne ljubitelje nogometa viđen je meč za nogometne „udžbenike“ a sastale su se dvije izuzetno kvalitetne ekipe Armani trade Žepče i Disco club Parallax. Zgodicima briljantnog Semina Sofića Disco club Parallax je poveo 2:0. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Dragan Lupić smanjuje rezultat na 2:1 i tim rezultatom odlazi se na odmor.

U drugom dijelu igre još bolji meč,dosta prilika na obje strane, a na scenu ponovo stupa Semin Sofić i dovodi Disco club Parallax u prednost od 3:1. Par trenutaka kasnije Armin Kapetan smanjuje na 3:2 i u posljednih 5,6 minuta viđena je izuzetna igra oba rivala, prštalo je na sve strane, dosta sjajnih akcija, šuteva, pokušaja…

No do kraja meča ekipa Armani Trade Žepče nije uspjela postići još jedan pogodak i izjednačiti rezultat i Pobjednik malonogometnog veteranskog turnira prijateljstva „Lug-Brankovići 2022“ je ekipa Disco club Parallax.

Rešad MAMELA

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

IMA JASAN STAV/ Prvo oglašavanje Duška Tošića nakon kraha braka sa JK: Ovo je poručio na pitanje o razvodu! – Senzacija

IMA JASAN STAV/ Prvo oglašavanje Duška Tošića nakon kraha braka sa JK: Ovo je poručio na pitanje o razvodu! – Senzacija

Kod Cede uz jaja gratis korpa – Dobro jutro, komsija (BN Televizija 2019) HD